Тази година Marvel феновете получиха цели четири сериала, които със сигурност разшириха комиксовата вселена и са на път да получат пети след няколко седмици с премиерата на Hawkeye.

Това обаче е само началото на бързо разрастващата се Marvel вселена под формата на сериали. На Disney+ деня бяха разкрити още нови заглавия, първи кадри и няколко приятни изненади за феновете на Marvel още преди филмовата вселена да съществува.

Moon Knight

Moon Knight

Moon Knight e едно от най-чаканите заглавия, още когато бе официално обявено през 2020. Оттогава досега научихме, че в ролята на Марк Спектър ще влезе Оскар Айзък, а антагонистът в сериала ще бъде изигран от Итън Хоук. Съдбата на Марк Спектър е злополучна и впоследствие свръхестественото се намесва, за да се изгради една изцяло нова персона…или няколко такива? Moon Knight поема правосъдието в свои ръце, както прецени за правилно, а не както трябва. Персонажът е сред най-интересните в галерията на  Marvel и от години феновете чакат да го видят в игрална версия. 

Moon Knight отваря нови врати в Marvel вселената, а появата му автоматично въвлича свръхестественото и мистичното. Освен него в близките години ще видим и кошмара за всеки вампир - Blade, изигран от не кой да е, а от носителя на две награди "Оскар" Махершала Али.

Очакваме Moon Knight през 2022. Сериалът ще се състои от 6 епизода.

Първи поглед:

https://www.youtube.com/watch?v=AO9ELOOurdI&ab_channel=MonArk

 

She-Hulk

She-Hulk

В главната роля на She-Hulk/Дженифър Уолтърс влиза талантливата Татяна Маслани. Уолтърс е адвокатка и братовчедка на Брус Банър (Hulk). След претърпян инцидент се налага преливане на кръв, такава каквато има кой? Брус. Лека-полека ви става ясно какъв ще бъде страничният ефект… Също като братовчед си, тя ще придобие свръхсила и ще стане зелена, но и доста атрактивна. Както се досещате Марк Ръфало ще бъде нейния ментор и ще ѝ помогне да погледне света през други очи. В рамките на сериала ще видим и Abomination/Емил Блонски, който познаваме от „Невероятният Хълк“ и който скоро видяхме в Шан-Чи и легендата за десетте пръстена. Персонажът ще бъде пресъздаден отново от Тим Рот. Злодеят в сериала ще бъде Titania, изиграна от Джамила Джамил.

She-Hulk е един от най-колоритните персонажи в комиксовата вселена на Marvel, а скоро и във филмовата. Тя е и първият персонаж, който „разбива четвъртата стена“ далеч преди Дедпул и говори директно на нас. Нещо, което можете да видите в първия поглед към сериала.

Очакваме She-Hulk през 2022. Сериалът ще се състои от 9 епизода, подобно на WandaVision, и ще поддържа комедиен тон, но това не значи, че няма да се случат сериозни неща, които допълнително ще надградят вселената. Слуховете твърдят, че ще видим и доста други любими за нас персонажи… ще почакаме и ще разберем.

Първи поглед: 

https://www.youtube.com/watch?v=LePECEK2NmM&ab_channel=MonArk

 

Ms. Marvel

Ms. MarvelДа, Ms. Marvel и Captain Marvel имат общо. За начало, шестнадесетгодишната Камала Кхан е най-голямата фенка на Карол Денвърс, което обяснява и прякора ѝ. Камала е първият мюсюлмански персонаж на Marvel, която след облъчване от субстанция отключва супер-гена в себе си придобива сили, включващи свръхсила и еластичност. В ролята на младата героиня ще влезе Иман Велани. Силите ѝ може би ще бъдат променени малко, просто за да не се идентични с тези на друг персонаж, който феновете чакат да видят от много дълго време, а именно Рийд Ричардс (Mr. Fantastic).

Възможно е да видим и самата Бри Ларсън да пресъздаде образа си в рамките 1-2 епизода и да играе важната менторска роля за Ms. Marvel. Камала е и един от членовете на Young Avengers, нещо което бавно, но сигурно се заформя на второстепенен план в Marvel вселената.

Очакваме Ms. Marvel през 2022. Сериалът ще се състои от 6 епизода. Освен това със сигурност знаем, че ще я видим през 2023 в The Marvels - продължението на Captain Marvel от 2019. Към актьорския състав ще се присъедини и Тейона Парис, която изигра Моника Рамбо в WandaVision. Едно е сигурно, срещата на трите ще бъде повече от интересна 

https://www.youtube.com/watch?v=PUCsmMwdO4E&ab_channel=MonArk

 

Secret Invasion

Secret Invasion е друг проект, за който хардкор феновете чакат дълго време. Сериалът ще заформи тон на шпионска конспирация, но не каква да е, а такава включваща скръловете. Откакто масовата аудитория се запозна с тях в Captain Marvel, имахме възможността да ги видим отново в "Спайдър-Мен: Далече от дома", както и за момент в Loki. 

Към момента впечатленията ни от тях са, че са добри, нали? Е, не всички са. В комикс сериите за Secret Invasion, шокиращи обрати правят разкритията, че някои от отмъстителите и други важни персонажи са били скрълове през цялото време. Нещо, което ако видим в игралната версия, ще бъде също толкова шокиращо.

Знаем, че Ник Фюри (Самюъл Л. Джаксън) и Талос (Бен Менделсон) ще са основни персонажи, но към актьорския състав ще се присъединят и още големи имена като Оливия Колман, Емилия Кларк, Кингсли Бен Адир и Килиан Скот. Един от тях ще бъде и злодеят в сериала, но кой и дали ще бъде само един, предстои да разберем. Събитията от Secret Invasion ще са изключително важни за бъдещи MCU проекти, един от които е The Marvels (2023).

Очакваме Secret Invasion през 2022. Сериалът ще се състои от 6 епизода, a тук можете да видите Ник Фюри с доста различен външен вид. Всъщност…сигурни ли сме, че това е Фюри?

https://www.youtube.com/watch?v=sBBB3D-zuTQ&ab_channel=MonArk

 

Ironheart

Ironheart е сред по-новите Marvel персонажи в комиксите, но всъщност е интересен и тясно свързан с основни събития. В комиксите тя е вдъхновена от Тони Старк, но във филмовата вселена нещата може да претърпят леки промени поради обясними причини.

В ролята на Ironheart/Рири Уилямс ще видим младата актриса Доминик Торн. Все още нямаме конкретна информация за това кога ще бъде премиерата на сериала. Знаем обаче, че Рири Уилямс ще има роля и в друг бъдещ MCU сериал - Armor Wars (с главно действащо лице Дон Чийдъл/Роуди), но също така ще видим в Black Panther: Wakanda Forever през 2022. Предполага се, че първата й поява ще бъде именно в продължението на Black Panther, а след това ще я видим в соло сериала. Дори и с наличието на не много информация до този момент, връзката й с персонажа на Тони Старк и Т‘Чала правят дебюта й очакван. 

Спинофи

Нормално е някои персонажи в Marvel вселената да са по-интересни от други, а говорейки за интересните…

Agatha: House of Harkness

Agatha: House of Harkness

Няма две мнения, че любимата ни вещица… втората ни любима вещица след Уанда е именно Агата Харкнес. Е, Катрин Хан ще се завърне в образа със сериала Agatha: House of Harkness.

Към момента информацията, с която разполагаме е оскъдна, като единствено знаем, че тонът на сериала ще бъде мрачна комедия. Звучи странно, нали? Както звучеше и идеята за WandaVision, но резултатът е налице. Имайки предвид последните думи, които Уанда и Агата си размениха, а именно, че ще се виждат, можем да я видим дори по-рано от очакваното, например в Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

It was Agatha all along…

Echo

Marvel

Echo е персонаж, който ще видим за първи път в Hawkeye и който е свързан пряко с Клинт Бартън и още някой, когото не мисля да издавам, защото искам сами да разберете. В ролята на Мая Лопес/Echo ще влезе Алакуа Кокс. Тя е глуха, но това далеч не означава, че е по-малко опасна. 

Към момента не знаем много, но се въртят слухове за появата на харесван от всички персонаж още в предстоящия Hawkeye, след което в Echo ще видим друг любимец на Marvel феновете, но това все още са слухове, на които не трябва да разчитаме, докато не изгледаме Hawkeye.

Анимационни проекти

След успеха на What If…? е логично, че Marvel вселената ще продължи да прави още анимационни проекти. Започвайки с…

What If…? Сезон 2

Ако сте изгледали първия сезон, то не е нужно да имате три висши образования, за да се досетите, че сезон 2 е гарантиран. Сериалът отново ще съдържа 9 епизода, като един от тези 9 ще бъде този с Тони Старк и Гамора, който отпадна от първия сезон заради Covid-19 пандемията.

Знаем, че в новия сезон ще видим персонажи от четвъртата фаза на MCU, като Шан-Чи, Вечните и други. What If…? е един забавен, различен, но и интересен подход към събития, които обикновено не бихме могли да видим в игралните филми и сериали. Това обаче не изключва появата на дадени анимирани персонажи след време в игралните филми…

Marvel Zombies

Marvel Zombies

Говорейки за What If..? именно епизодът свързан със зомбитата бе един от най-забавните, това е и причината да получим отделен сериал, в който ще ги срещаме по-често. Все още не е ясно дали ще бъде свързан с точно тези зомбита, които видяхме в What If…? и дали стилът на анимация ще е същият, но прави впечатление, че логото е взето директно от комикс сериите на Marvel, а това значи само едно. Очакват ни повече от интересни епизоди.

X-Men ‘97

В началото споменах, че има приятни изненади за комиксовите фенове, които следят нещата още преди появата на MCU. X-Men ’97 е именно такава изненада. Децата на 90-те, които отраснаха със запомнящия се сериал, който започна 1992 и приключи 1997, ще бъдат повече от щастливи да научат, че ще получат продължение. 

Слуховете твърдят, че повечето актьори ще се завърнат да озвучават своите персонажи, което е повече от добра новина. Към момента е трудно да се каже до колко сериалът е пряко свързан с MCU, със сигурност може да бъде отбелязан като част от мултивселената, подобно на събитията от What If…?

Тази новина обаче не трябва да отнема вниманието ви от това, че X-Men скоро ще се присъединят към кино вселената на Marvel.

Работата по X-Men ’97 ще започне през 2023, така че ще почакаме известно време.

I Am Groot

I am Groot

Бебе Грут отново ще стопли сърцата на милиони деца, а и не само, с нов анимационен сериал, именуван I Am Groot. Все още няма официална информация за броя епизоди и датата му на излизане, но е сигурно, че ще породи доста усмивки.

Освен I Am Groot, в края на 2022 ще получим и специален коледен подарък преди Guardians of the Galaxy Vol.3, именуван The Guardians of the Galaxy Holiday Special. Предполага се, че както всеки Holiday Special, за който се сещаме в кино индустрията и този ще трае няколко минути, но ще бъде важен преди да гледаме Vol.3.

Spider-Man: Freshman Year

Spirder-Man Freshmen Year

Най-вероятно първата ви мисъл, когато четете Spider-Man: Freshman Year e “Какво е това?“ Спокойно, ще обясня. В миналото сме имали и други анимационни сериали, свързани с персонажа на Спайди, най-известният сред които е Spider-Man (1994-1998). 

Spider-Man: Freshman Year ще бъде пряко свързан с Marvel вселената, защото ще ни представи персонажа на Питър Паркър веднага след като е получил своите супер сили. Да, ще видим Питър преди появата му в Captain America: Civil War, където за първи път го видяхме в игралните филми. Все още не е ясно дали Том Холанд ще озвучава Питър, предстои да разберем.

Ако това не ви е достатъчно…

Marvel

Знаем, че Loki е подновен за втори сезон, в който ще научим повече за He Who Remains, по-известен като Kang. Kang от своя страна, изигран от Джонатан Мейджърс пък ще видим през 2023 в Ant-Man and the Wasp: Quantumania, което до известна степен означава, че ще гледаме втория сезон на Loki след това.

Armor Wars ще ни покаже какво се случва с технологиите на Тони Старк след смъртта му и как хората намират начин да ги използват за не толкова добри цели. Главно действащо лице ще бъде най-добрият приятел на Тони - Роуди, изигран от Дон Чийдъл, но също така ще видим и Рири Уилямс (Доминик Торн) като Ironheart. Очаква се да видим и други познати лица, а цялостно сериалът ще бъде тясно свързан със събитията от Secret Invasion и Ironheart.

Вселената се разширява

Подобно на филмите, сериалите също разгръщат вселената и изграждат много нови персонажи, които впоследствие ще видим и в самите филми. 

Сериалите са перфектната форма за разказване на някои от историите, по простата причина, че отделяме повече време с тези нови персонажи и получаваме добре разказани истории, които ще бъдат важни в бъдеще. Нещо, което в рамките на двучасов филм не би могло да се случи толкова добре. 

Ако трябва да направя някаква аналогия, към момента Marvel вселената е една широко разтворена ръка, от която всеки пръст разказва важна история. На много хора ще им бъде трудно да видят голямата картинка, но в даден момент ръката ще бъде стисната в юмрук и тогава всичко ще се отплати.

А дори не говорим за филмите…

Какво предстои?

На 24 ноември очакваме следващия MCU сериал - Hawkeye, където ще видим как Клинт Бартън (Джеръми Ренър) съчетава семейния живот с този на отмъстител. Също толкова важна ще бъде и появата на нов, но не по-малко важен персонаж, а именно Кейт Бишъп (Хейли Стайнфелд).


Автор

В търсене на по-добрата реалност между света, в който живеем и седмото изкуство. Повече от запален комиксов и специално MARVEL фен, но винаги обективен и изразяващ личното си мнение за каквото и да е. Приятната компания, с която може да обсъжда спокойно всевъзможни теми, било то филмови или не се цени високо.

Напишете коментар