Игра на тронове изстреля Емилия Кларк към върховете на славата и това никак не е пресилено. През тази година списание Time включи британската актриса в списъка си от 100 най-влиятелни личности на планетата. Това, разбира се, не би било възможно без нейното участие в касовия сериал на HBO.

Благодарение на ролята си на Денерис Таргариен, днес 32-годишната красавица е истинска звезда в света на развлекателната индустрия. Участието ѝ в "троновете" отвори пред нея множество врати, а кариерата ѝ тепърва набира скорост.

И понеже за момента Емилия Кларк е популярна главно с ролята си на Драконовата кралица, ние ще ви припомним пет други нейни роли.

"Соло: История от Междузвездни войни"

През миналата година британката официално стана част от вселената на друг феномен в поп културата - "Междузвездни войни". Тя бе избрана за ролята на Кира в един от спиноф филмите от Лукасовата вселена, посветен на приключенията на младия Хан Соло. В "Соло" Емилия Кларк играе една от бившите любовници на култовия контрабандист.

"Глас от камъка"

Емилия Кларк

"Глас от камъка" ни пренася през 50-те години на миналия век. Действието се развива в красив замък в Тоскана, където медицинската сестра Верена (Кларк) е наета да обгрижва глухо момче. Филмът е от хорър жанра и ще ви срещне със свръхестественото. Струва си да се гледа дори поради факта, че ни позволява да се насладим на красотата на Емилия Кларк посредством естетиката на 50-те години.

"Терминатор: Генезис"

Емилия Кларк

За феновете на франчайза Сара Конър винаги ще бъде Линда Хамилтън, но през 2015 година и Емилия Кларк получи възможността да изиграе ролята. Като цяло и този епизод на "Терминатор" се оказа шумен провал, до голяма степен и заради твърде обърканата си история и таймлайн. Любопитно е, че и друга голяма звезда от "Игра на тронове" е имала възможността да изиграе ролята на Сара Конър. Това е Лина Хийди.

"Аз преди теб"

Емилия Кларк

"Аз преди теб" от 2016 година е романтичен филм, режисьорски дебют за Теа Шарок. Базиран е върху едноименния роман на Джоджо Мойс от 2012 година. Историята разказва за младото момиче Лу (Кларк), което получава шанс за нова работа. Тя започва да се грижи за парализирания вследствие на инцидент Уил (Сам Клафлин). Както можете да предположите, тяхното запознанство ще се окаже нещо повече.

"Последна Коледа"

Емилия Кларк

Тази романтична комедия ще излезе на голям екран през месец ноември. Филмът е вдъхновен от едноименната песен на Джордж Майкъл от 1984 година и ще включва неговата незабравима музика. В него героинята на Кларк играе момиче, чийто живот не се развива по възможно най-добрия начин. Новата ѝ работа е буквално да облече костюм на елф по време на коледните празници в Лондон. Всичко обаче се променя, когато тя се запознава със симпатичен мъж.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар