
Завръщаме се в кухнята с нашия кулинар Healthy with Deni, за да ви представим нова рецепта за вкусно ястие, с което да погалите небцето си. Този път посягаме към месото, за да си приготвим вкусни (и лепкави) ребърца на фурна.
Нужните продукти:
1 кг ребра
1 глава лук
100 мл доматен сок
мед
Сос Уорчестър
Сол
Пипер
Пушен червен пипер
Почистете ребрата и премахнете ципата от долната страна. Обтрийте ги добре със сол и черен пипер. Сложете в тава, покрийте с фолио и печете 2 часа на 200 градуса.
За барбекю соса нарежете лука на кубчета и го задушете докато стане прозрачен. Прибавете доматения сок, меда и останалите подправки, и оставете да покъкри за 20 минути на средна температура.
Преместете соса и го пасирайте.
Извадете ребрата от фурната и с помощта на вилица и нож нарежете на порции по дължината на всеки кокал. Получените единични ребра върнете в тавата и намажете едната страна с половината от соса. Запечете за 20 минути, завъртете и намажете с останалият сос от другата страна. Изпечете за още 20 минути.
Сервирайте като гарнирате със свеж зелен лук.
Коментари