Quince е ресторант в Сан Франциско, който с гордост носи своите три звезди Michelin. По модерен и софистициран начин предлага своята калифорнийска кухня, вдъхновена от италианските кулинарни традиции. А едно от последните попълнения в менюто на луксозното заведение определено впечатлява с нестандартната си цялостна визия.

Ястие от трюфели, което носи името "A Dog in Search of Gold" ("Куче в търсене на злато" - бел.ред.). Но поднесено не в чиния или плато, а върху Apple iPad.

Видеото, което гостите на ресторанта гледат върху устройството, докато консумират ястието, представя момента, в който трюфелът бива открит от куче от породата Лагото Романьоло.

Самото ястие пък се състои от бял трюфел с посолена печена целина и печени манатарки. Друг компонент от гурме предложението е пюре от кестени и печени кестени.

Храната се поднася върху специално създадена за целта от местен дърводелец дървена кутия от орех. Плексиглас покрива екрана на iPad устройството, за да го предпази от топлите хранителни съставки и употребата на приборите.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар