Скоро ще можем да видим носителя на "Оскар" Хоакин Финикс в ролята на великия френски пълководец Наполеон Бонапарт, а благодарение на една от новите джаджи на технологичния гигант Apple, вече можем да се насладим и на кадри от него.

Вчера Apple представи впечатляващия си хедсет Apple Vision Pro, който се очаква да струва повече от 3000 долара. В същото време в социалната мрежа Twitter изпълнителният директор на компанията Тим Кук показа ново рекламно видео на устройството. В него виждаме именно кадри от предстоящия филм за Наполеон на култовия режисьор Ридли Скот.

Вижте въпросното видео:

Предстоящият филм на Ридли Скот ще ни покаже важни моменти от живота на Наполеон, който в определен момент се издига до владетел и император на френската държава. Важна част от историята е любовта между него и избраницата му Жозефин - жената, която завинаги остава най-близо до сърцето му.

Сценарият на филма е написан от талантливия Дейвид Скарпа, който стои зад проекта на успешния сериал The Man in the High Castle

Това е втори случай, в който Ридли Скот ангажира Хоакин Финикс за свой филм. Двамата вече работиха заедно по отличния "Гладиатор", в който Финикс влезе в ролята на основния антагонист.

За "Наполеон" Ридли Скот сподели: "Обичам да правя исторически филми. Обичам цялото проучване, свързано с тях."

Филмът за Наполеон Бонапарт е продукция на стрийминг платформата на Apple - Apple TV+, което и обяснява защо кадри от него се появиха в рекламата на хедсета Vision Pro. Лентата все пак ще се появи и на голям екран, като премиерата му е насрочена за 22 ноември 2023 година. Иначе в ролята на Жозефин ще видим актрисата Ванеса Кърби, докато част от филма са още Людивин Сание, Тахар Рахим, Бен Майлс, Пол Райс, Скот Хенди и други.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар