И днес влизаме в кухнята, заедно с Healthy with Deni, за да си приготвим едно много вкусно и същевременно здравословно ястие.

Необходими продукти:

2 червени чушки
100 гр. Бяла киноа
1 глава лук
2 моркова
Куркума
Кориандър
Джоджен
Сол
Пипер
Зехтин

Начин на приготвяне:

Варим киноата 20 мин в съотношение 1:2 киноа/вода.  През това време почистваме чушките и ги разполовяване по дължина. Нарязваме лука и моркова на малки кубчета и ги задушаваме в зехтина. След като киноата се свари я прецеждаме, добаваме зеленчуците към нея и я овкусяваме с подправките. Пълним чушките с получената смес и запичаме 15-20 мин. По желание можем да поръсим с пармезан.

Автор

Деница е запален кулинар и търсач на здравословна, вкусна и полезна храна. Обича да готви за приятели и да събира екзотични подправки.

Напишете коментар