И днес, заедно с Healthy with Deni, влизаме в кухнята на VIBES, за да приготвим заедно поредното изкушаващо ястие.
Необходими продукти:
600 гр пилешки гърди
300 гр карфиол
150 гр бейби моркови
150 гр печурки
3 бр зелени чушки
3 бр пащърнак
сока от половин лимон
куркума
хималайска сол
черен пипер
червен пипер
кимион
Начин на приготвяне:
Почистваме пилешките гърди и ги разрязваме на две. В дълбока купа смесваме подправките и сока на лимона и оставяме пилето да се маринова вътре докато подготвим зеленчуците. В тавата накъсваме карфиола на розички. Нарязваме чушката на едри парчета и я добавяме. Почистваме пащърнака и го нарязваме на кръгчета с дебелината на пръст, печурките на две или четири. Слагаме и бейби морковите.Сместа от марината за пилето изливаме върху зеленчуците и объркваме добре с ръце. Слагаме пилешките гърди върху зеленчуците, доливаме една чаена чаша вода и печем 40 мин на 200 гр.
Още рецепти от Healthy with Deni:
В кухнята на VIBES: Бананов хляб с пълнозърнесто брашно и горски плодове
В кухнята на VIBES: Трюфели от авокадо
В кухнята на VIBES: Печен денвърски омлет