Днес отново сме в кухнята с Healthy with Deni, за да си приготвим печен денвърски омлет. Ето какво ни е нужно.

Необходими продукти за 4 порции:

8 яйца
200 мл. прясно мляко
1 средна глава лук Шалот
2 зелени чушки
2 червени чушки
150 гр шунка
200 гр сирене Чедър
Сол
Черен пипер

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата в купа и добавяме млякото, подправяме на вкус със сол и черен пипер. В тавата, в която ще печем, слагаме хартия за печене. Нарязваме лука на малки кубчета и го слагаме на дъното на тавата. Нарязваме чушките на много ситни кубчета и ги добавяме последователно върху лука. Върху тях добавяме и нарязаната шунка. Настъргваме кашкавала и го поръсваме върху зеленчуците. Заливаме със яйчената смес и печем до златисто.

Автор

Деница е запален кулинар и търсач на здравословна, вкусна и полезна храна. Обича да готви за приятели и да събира екзотични подправки.

Напишете коментар