"Опенхаймер" на Кристофър Нолан задмина "Бохемска рапсодия" и вече е най-печелившият биографичен филм в историята на киното.

"Опенхаймер" е най-новият филм на един от най-успешните режисьори на нашето време. Лентата разказва за живота и делото на американския физик Дж. Робърт Опенхаймер, известен като "бащата на атомната бомба". Това е човекът, който по време на Втората световна война оглавява проекта "Манхатън", довел до изобретяването на първото оръжие за масово унищожение.

Цифрите показват, че в боксофиса "Опенхаймер" вече е "заработил" сумата от 912.7 милиона долара, което го нарежда пред "Бохемска рапсодия", който досега бе лидер при биографичните филми с приходи от 910.8 милиона. Както е известно, "Бохемска рапсодия" е биографичният филм за рок легендите Queen, за който Рами Малек спечели "Оскар" за ролята си на великия Фреди Меркюри.

Освен всичко това, "Опенхаймер" вече е най-успешният филм за Втората световна война на всички времена, както и третият най-печеливш кино проект за 2023 година. Пред него се нареждат единствено "Барби" и "Супер Марио Bros".

Също така, "Опенхаймер" вече официално е и най-успешният филм на Кристофър Нолан, що се отнася до регистрираните приходи. До този момент лидери в тази класация бяха два от филмите за Батман на британския творец - "Черният рицар" и "Черният рицар: Възраждане".

Причините за колосалния успех на лентата не са една и две, а една от тях със сигурност е страхотният актьорски състав. Звездата от "Остри козирки" Килиан Мърфи влезе в ролята на култовия американски физик, докато част от филма са още имена като Робърт Дауни-джуниър, Мат Деймън, Флорънс Пю, Емили Блънт, Рами Малек и др.

До края на годината ще имаме възможност да се насладим и на други биографични филми. На Коледа ще можем да гледаме "Ферари" на Майкъл Ман (виж тийзър тук), както и "Маестро" на Брадли Купър, който влиза и в главната роля. Този филм е вдъхновен от живота на американския композитор, диригент и пианист Леонард Бернстейн.

Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар