Адам Драйвър е легендарния Енцо Ферари в биографичния "Ферари" - новият филм на също толкова култовия режисьор Майкъл Ман ("Жега"). Вече можем да видим първи тийзър на лентата, в който няма почти никакви реплики, освен в самия му край, като преобладаващ е звукът на автомобилите на добре познатата италианска марка.

"Ферари" ще проследи определен етап от живота на италианския предприемач Енцо Ферари, включително легендарното състезание "Миле Милия" от 1957 година, белязано със сериозен инцидент. Освен Адам Драйвър, във "Ферари" ще видим още познати лица като прелестната Пенелопе Крус и актрисата от "Дивергенти" Шайлийн Удли.

Любопитен факт е, че не за първи път Драйвър влиза в ролята на богати италиански бизнесмени. Той вече го стори веднъж в ролята на Маурицио Гучи в "Гучи" на Ридли Скот. Дали пък звездата от "Междузвездни войни" няма по-особен афинитет към Италия?

"Ферари" ще дебютира пред публиката на кино фестивала във Венеция тази седмица, а след това ще можем да видим и първите отзиви за него. В същото време режисьорът Майкъл Ман е и сред авторите на сценария, заедно с Трой Кенеди Мартин. Очаква се да можем да гледаме филма на голям екран в периода около Коледа.

Както споменахме, Пенелопе Крус също е част от актьорския състав на "Ферари". Тук тя влиза в ролята на Лаура - съпругата на Енцо Ферари. В случая Шайлийн Удли ще играе неговата любовница Лина Ларди. В действие ще видим още Патрик Демпси, Джак О'Конъл, Габриел Леоне, Ерик Хауген и др.

Енцо Ферари е основател на Скудерия Ферари, а след това и на добре известната компания за производство на спортни автомобили със същото име. Любовта му към високите скорости се заражда на 10-годишна възраст, когато неговият баща Алфредо го води на състезание в Болоня. Превръща се в състезател, а след края на кариерата си, остава силно въвлечен в света на автомобилните състезания. Умира на 90-годишна възраст през август 1988 година.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар