"Бохемската рапсодия" на Queen

Едно от големите заглавия този сезон по кината несъмнено е "Бохемска рапсодия". Посветен на една от най-великите рок групи на всички времена - Queen, филмът не може да мине незабелязан. Биографичната лента проследява пътя, който групата извървява от никому неизвестна рок банда, която свири по студентски купони и малки барове, до световната сензация и легенда Queen.

Главният персонаж и голямата звезда е небезизвестният вокалист на групата Фреди Меркюри. Фокусът е върху неговата съдба и екзистенциалните търсения през които преминава. Ролята е дадена на талантливия актьор Рами Малек, чието име несъмнено ще запомните след това превъплъщение. На екрана култовият музикант е изпипан до най-микроскопичния детайл, дори на моменти се питате дали това не е самият Фреди. Лентата влиза в света на Меркюри като предоставя много факти от личния му живот, запознавайки ни със семейството му и небезизвестната Мери.

Образът на Фреди завладява с екцентричната си визия и темпераметен характер. Но под славата и успеха прозира един неразбран самотник. Зад гениалния музикант се крие тъжен човек, който се опитва да запълни празните пространства с алкохол, наркотици и безразборен секс. Музиката се оказва единственото спасение за Фреди. Сцената е неговият дом - там, където музикантът разкрива себе си и завладява сърцата на хората с огромния си талант. Въпреки трагичната си съдба и краткия си живот, Меркюри оставя след себе си диря, която да вълнува както нас, така и идните поколения.

Зад гениалния музикант се крие тъжен човек, който се опитва да запълни празните пространства с алкохол, наркотици и безразборен секс. Музиката се оказва единственото спасение за Фреди.

Музиката е универсалният език, на който независимо от раса, народност, възраст и пол, успяваме да се разбираме. Queen владеят този език и за това публиката ги обича. Филмът ни предлага едно пътуване през времето, за да станем свидетели на раждането на най-големите хитове на групата. Съвместната работа обединява четиримата, за да роди вечни хитове, които да останат във времето. Всяко парче е създадено с голям труд, силна енергия, понякога дори с взривоопасни противоречия между членовете на бандата, но винаги с много любов.

Филмът пее и свири, докосва и вълнува, а зрителят е толкова доволен, че остава на финалните надписи, за да послуша още малко от музиката на Queen.

Да, "те са шампиони, приятелю..."

Александра Генадиева

Алекс е пораснало момиче,с душа на дете. Строи въздушни кули и гони вятърни мелници. Обича белия лист, но още повече обича да го запълва с букви, знаци, разбираеми думи и объркани изречения. А когато не е пред белия лист, избира компанията на вдъхновяващи филми, приказни книги и мили приятели.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни