Омръзнало ли ви е от скучни сладкиши и обикновени шоколади, които може да си купите от всеки магазин? Искате ли да опитате нещо различно, интересно и неповторимо? Тогава е време да запретнете ръкави и да развихрите въображението си! Представяме ви няколко оригинални идеи за домашни шоколади, в които със сигурност ще се влюбите!
Натурален шоколад с локум
Начин на приготвяне:
Разтопете 100 грама какаово масло на водна баня и към него прибавете 50 грама какао на прах като разбърквате добре, докато се получи хомогенна смес.
Нарежете около 5-6 парчета локум на ситно и ги сложете в сместа като я разположите в силиконова форма за шоколад.
Оставете да престои в хладилника за известно време.
Бял шоколад с рози и сушени плодове
Вземете един обикновен бял шоколад и го разтопете на водна баня. Към него внимателно добавете няколко вида сушени плодове (за предпочитане банан, папая или ананас) и захаровани листа от роза.
Изсипете полученото сладко изкушение в силиконова форма за шоколад или алуминево фолио. Оставете да престои в хладилника поне няколко часа.
Лилав шоколад с желирани бонбони
Разтопете на водна баня един или два бели шоколада. Щом се разтопят, както трябва, сложете оцветител, предназначен специално за шоколад или 1 супена лъжица сок от боровинки. Вземете 4-5 броя желирани бонбони (може да са различни видове), нарежете ги на две половини и ги сложете в шоколада. Сипете сместа в силиконова форма и докато още не се е стегнала, декорирайте с кокосови стърготини.
Млечен шоколад с микс пълнеж
Разтопете 100 грама каково масло на водна баня и към него добавете 100 милилитра прясно мляко и 50 грама какао на прах. Разбъркайте прецизно и продължително и сложете към сместа ядки по избор, бял шоколад на ситни кубчета, шарени малки бонбони и натрошени биксвити.
Изсипете в алуминиево фолио или силиконова форма.