И днес влизаме в кухнята на Healthy with Deni, за да си приготвим едно изкушаващо лятно ястие.

Необходими продукти:

1 кг патладжани
500 гр. пилешко месо
250 мл доматен сок
Сол
Черен пипер
Зехтин
100 гр. чедър
3 с.л. заквасена сметана

Начин на приготвяне:

Измийте патладжаните и ги разрежете наполовина. Извадете вътрешността с помощта на лъжица. Посолете получените лодки от патладжани и ги преместете в удобна тава.

Докато загреете зехтина в тиган, накълцайте месото на малки парчета. Запържете пилешкото до златисто и добавете сърцевината на патладжаните. Посолете, подправете с черния пипер и задушете за 10 минути. Получената плънка прехвърлете с помощта на лъжица в патладжанените лодки. Излейте доматения сок около тях и запечете на 180 градуса за 35 мин.

Настържете чедъра и го смесете със сметаната. С получената смес намажете патладжаните и запечете, докато кашкавалът се разтопи.

Автор

Деница е запален кулинар и търсач на здравословна, вкусна и полезна храна. Обича да готви за приятели и да събира екзотични подправки.

Напишете коментар