В разгара на лятото се обзалагаме, че внимаваш какво похапваш. А все пак е отпускарски сезон, човек мечтае за ваканция и му се иска да се поглези. Направи го и ти, без угризения! Предлагаме ти 3 вкусни здравословни закуски, които ще ти дадат необходимата енергия и добро настроение, с които да започнеш деня си!

Овесени ядки с плодове и фъстъчено масло

Продукти за 2 порции: 1 банан, 4 - 5 кайсии, 6 - 7 с.л. овесени ядки, 2 ч.л. ленено семе, 200 мл прясно или бадемово мляко, 1 ч.л. мед, 1 с.л. фъстъчено масло, 2 ч.л. чия

Приготвяне: Всички продукти, без чията, се смесват с блендер до получаване на хомогенна течност. Разсипват се в купички и във всяка се добавя по 1 ч.л. чия, която да сгъсти сместа до получаването на гъст здравословен крем. След 5 мин престой с чията закуската е готова за хапване. Можеш да гарнираш с резанчета банан и да поръсиш с натрошени фъстъци.

Палачинки с горски плодове

Продукти - за палачинките: 2 чаши овесени ядки, 2 чаши нискомаслена извара, 2 белтъка, 4 ч.л. бакпулвер, 2-3 ч.л. мед, 1 ч.л. ванилия

За пълнежа: 6 - 7 ягоди, 7 - 8 боровинки, 10 малини, 1 супена лъжица мед

Приготвяне: Сложете в блендера овесените ядки и ги смелете до прах. След това добавете изварата и белтъците и миксирайте. Прибавете бакпулвера и накрая ванилията и меда. Смесете до гладка хомогенна течност.

Нагрейте тигана на средна температура. За получаване на перфектен резултат, препоръчваме тигана за палачинки Делимано КопърЛукс, който ги изпича бързо и равномерно, благодарение на добавените медни частици в покритието, и пести електроенергия. В голяма купа намачкайте плодовете и добавете меда, след това разбъркайте. Гарнирайте палачинките и ги поднесете поръсени с пудра захар или натрошени бадеми.

Билков омлет с маскарпоне

За любителите на солените закуски сме приготвили тези изкусителни зелени (буквално!) палачинки по рецепта на шеф Ивайло Петков.

Продукти: 5 яйца, шепа спанак, шепа рукола, шепа див лук, маскарпоне, крема сирене, извара, розмарин и мащерка на вкус, 1 ч.ч. прясно мляко, 2-3 с.л. брашно, прошуто – по желание

Приготвяне: Яйцата, билките и млякото се пасират до получаване на кремообразна смес. Прибавя се брашното, пасира се отново. Течността трябва да е гъста. Омлетът се прави в тиган за палачинки Стоун Леджънд КопърЛукс без никаква мазнина. Омлетът се намазва с малко маскарпоне, крема сирене и извара. Поръсва се със спанак и рукола. Накрая се прибавя прошуто, по желание.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар