Билковите добавки могат да помогнат за загубата на килограми, както и за справяне с някои здравословни проблеми. Има видове натурални и био продукти, които могат да са от помощ за здравословното намаляване на теглото при мъже и жени.

Кои добавки са полезни за отслабване

За всеки човек загубата на тегло е трудна задача, както и индивидуална в зависимост от особеностите на организма. Това се контролира от генетиката, начина на живот и други фактори. Добавките също са от значение. За по-голяма част от хората, ако в суплементите са налице някои от тези действия, те ще бъдат ефикасни:

  • метаболитна подкрепа – трябва да се промени начинът, по който организмът преработва хранителните вещества;
  • промяна в количеството и вида на хранителните вещества, които се приемат;
  • психологическа подкрепа, която е насочена към възприемането на храната, както и идеята за нейното редуциране.

Диетата включва поне два от трите елемента за ефективна загуба на тегло.

Най-известните добавки за отслабване

Те са ефикасни и от голяма помощ за редуциране на килограмите.

  1. Протеинови продукти

Когато ги използвате в комбинация с по-малък прием на калории, те ефективно се борят с килограмите. Според проучванията на специалистите от онлайн магазин Ревита в общия случай не се наблюдават отрицателни промени във физическото състояние на хората, които употребяват такъв вид препарати за намаляване на телесната маса. Протеинът на прах, на капсули или на таблетки намалява чувството на глад и увеличава усещането за ситост.

Билкови продукти за отслабване

2. Хидроксилимонена киселина (HCA)

Това е екстракт от растението Гарциния Камбоджа и е една от най-популярните добавки за отслабване в света. Намалява телесните мазнини без значение от пола и възрастта. Действа за намаляване на ензима АТР – цитрат-лиаза, който, от своя страна, пречи на тялото да съхранява излишни мазнини. 

3. Хлорогенова киселина

Това е активната съставка в зеленото кафе. Смята се, че е най-старата и безопасна съставка за отслабване. Има изследвания, които показват, че тя помага за здравословната загуба на килограми, може да понижи кръвното налягане, възпалителните процеси и други. Хлорогеновата киселина действа като станините, които намаляват производството на холестерол.

4. Форсколин 

Той може да ограничи натрупването на мазнини и предлага метаболитна подкрепа, като повишава енергийните нива.

5. Конюгирана линолова киселина (CLA)

CLA може да редуцира мазнините. Това може да стане като се намалят количествата на мазнините, които са метаболизирани от диетата и се увеличи скоростта на изгаряне на натрупаната телесна маса.

Всеки един от тези препарати за отслабване влияе по различен начин върху организма, затова е препоръчително да се консултирате с лекар.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар