Казват, че животът е онова, което ти се случва, докато правиш планове.

Вече съм ви допуснала в дома и кухнята си, затова не ме е страх да ви споделя и този момент. Точно в момента, в който си мислех, че сравнително сме наредили нещата, ходим на тренировка, правим планове и всичко е ток и жица, се оказа, че аз останах без заплата, а той без работа. Наложи се да свием сармите, ама направо да затегнем коланите. В един предишен живот сигурно щяхме да изкараме на ориз и картофи, но сега няма как да стане. Затова заложих на моята суперсила – планирането!

Аз винаги следя промоциите (може да изведеш момичето от Габрово, но Габрово от момичето никога!) и лесно мога да отсея продукти, подходящи за ВМ-НВХ. Единственото, с което не бях съгласна да направя компромис, беше месото, затова пазарувах от обичайното място, просто промених количествата. Всяка седмица пазарувахме зеленчуци, яйца и млечни от супермаркетите до нас. Дори бих казала, че ако хапвате субпродукти, можете още да намалите разходите, просто у дома ги ям само аз и съответно готвя много рядко. Единственото, което не съм купила специално, е зехтин, ползвам този на Коста Доро, 2 литра бутилката, който купувам в по-големи количества, когато е на промоция на 21 лв. Можете да ги добавите в крайната сметка и пак ще се учудите...

Седмица 1 – Направих график за храненето през месеца.

Купихме месо, яйца, млечни и свежи зеленчуци. Единствените био и “модерни” неща, които сме си купили, са 1 кокосово брашно и 1 хималайска сол – 10,06 лв. За месо дадохме 79,34 лв, за всичко друго: 52,54 лв.

Седмица 2 – зеленчуци, яйца и млечни – 58,89 лв.

Седмица 3 – зеленчуци, яйца и млечни – 24,67 лв.

Седмица 4 – зеленчуци, яйца и млечни – 35,73 лв.

Теглим чертата и баснословната сума, която получаваме, е …. 261,23 лв. 261 лв. за двама, за 3 хранения на ден. 261 лв. На бас, че сте давали толкова само за 2 вечѐри навън (спокойно, и аз съм го правила). 261 лв. за прилична храна цял месец! 261 лв., с които ще поддържате добро здраве. 261 лв., с които дори можете да отслабвате, ако това искате. 261 лв.

Най-честото оправдание, което чувам от хората около мен, че не се хранят по определен начин, е защото е скъпо. Какво е вашето оправдание да не се храните добре?

Блогът Healthy with Deni можете да следите тук

Автор

Деница е запален кулинар и търсач на здравословна, вкусна и полезна храна. Обича да готви за приятели и да събира екзотични подправки.

Напишете коментар