
Днес отново влизаме в кухнята на Healthy with Deni, за да посветим част от неделния ден на едно кулинарно изкушение.
Нужните продукти:
100 гр. рикота
1 скилидка чесън
пресен риган
прясна мащерка
щипка сол
За крекерите:
1 яйце
3 с.л. сусам
3 с.л. ленено семе
1 с.л. ким
щипка сол
Начин на приготвяне:
Включете фурната на 250 градуса, за да загрее. В кухненски робот или хаванче смачкайте зелените билки с чесъна и ги прибавете към рикотата. Объркайте добре и сложете в купички за крем карамел. Сложете във фурната и запечете за 25 мин.
За крекерите разбийте яйцето в купа. Смелете сусама, лененото семе, кима и солта и ги добавете към яйцето. Сложете хартия за печене на дъното на тава и изсипете сусамовата смес. Сложете крекерите при рикотата и изпечете за 15 мин.
Коментари