Започваме седмицата с Healthy with Deni и една вкусна рецепта, с която да подкрепим понеделника.

Необходими продукти:

400 г пилешко филе
30 г кокосово брашно
30 г хуск
1 яйце
½ връзка аспержи (около 10-12 бр.)
3 с.л. заквасена сметана
2 с.л. дижонска горчица
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
Зехтин
Сол

Начин на приготвяне:

Почистете пилешкото филе и го разделете на две. В  суха купа изсипете хуска и брашното и ги смесете добре, в дълбока купа разбийте яйцето.

Загрейте зехтина в тиган. Филето потопете в яйцето, след това в сухата смес и отново в яйцето и го сложете в зехтина, за да се пържи. Запържете за 3-4 минути на страна, докато стане златисто и хрупкаво.

Прз това време измийте и почистете аспержите – след като ги измите, обелете долната част на аспержата с помощта на белачка.

Извадете пилето и го сложете на кухненска хартия, за да попиете, ако има излишна мазнина. Почистените аспержи сложете в тигана, за да ги запечете за няколко минути.

В касерола сложете заквасената сметана и я загрейте, когато заври, добавете горчицата, лимоновия сок и щипка сол и преместете от котлона.

В чиния наредете аспержите, залейте със сос и подредете пилето.

Автор

Деница е запален кулинар и търсач на здравословна, вкусна и полезна храна. Обича да готви за приятели и да събира екзотични подправки.

Напишете коментар