Влизаме в кухнята на Healthy with Deni, за да си приготвим нещо бързо, вкусно и полезно. Рецептата за нисковъглехидратни бейгъли в следващите редове.

Необходими продукти:

1 ч. ч. настъргана моцарела
1/2 ч. ч. кокосово брашно
3 яйца
1 пакет бакпулвер
125 гр крема сирене

Начин на приготвяне:

Включваме фурната на 200 гр, за да загрява.

В купа изсипваме настърганата моцарела и крема сиренето и ги пускаме за 2 мин. в микровълновата, докато се разтопят и смесят добре. Смесваме брашното и бакпулвера и разбиваме яйцата, докато чакаме кашкавала.

В дълбока купа изсипваме разтопените кашкавали и прибавяме първо брашното, а след това и яйцата. С помощта на шпатула омесваме сместа, а за пълното омесване на тестото използваме ръце.

След като смесим добре всички състваки, имаме еластично „тесто", от което можем да отделим топчета, които разточваме с ръце до дълги фитилчета. Фитилчетата завъртаме в кръг и получаваме бейгъл или малко геврече. Можете да ги поръсите със сусам, маково семе или да ги оставите без нищо.

Печем 25- 30 мин на 200 градуса. След пълното им охлаждане са идеалната основа за сандвич.

Автор

Деница е запален кулинар и търсач на здравословна, вкусна и полезна храна. Обича да готви за приятели и да събира екзотични подправки.

Напишете коментар