Winter Taste: Сира и шоколад – едно пикантно и вкусно събитие от DiVino

Зимата има и друга страна, изпълнена с удоволствия – някои вкусово-ароматни преживявания са сякаш създадени за този сезон. Каним ви на Winter Taste: Сира и шоколад – едно пикантно и вкусно събитие с вълнуващи ухания и затоплящ ефект.

Winter Taste през февруари е мини изложение с дегустация на вина от сира (шираз), пиперливият аристократ от Южна Франция, признат за един от най-благородните сортове в света. Ще комбинираме великолепни вина от Стария и Новия свят с бутикови шоколади, за да изпитаме удоволствието от фини и необикновени съчетания – интересни и запомнящи се. 

Шоколадите, които ще имате възможност да опитате са:

Bio Benjamin с двата си бранда Benjamissimo и Happy Benjamino са шоколади, създадени със страст и задълбоченост от трима млади софиянци – те са био, веган, без глутен, без рафинирана захар, и в същото време се отличават с изключително богат и неповторим вкус. Какаото е подбрано от семейни ферми в Никарагуа и е с най-високо качество, а в във вкуса и аромата фино се намесват различни суперхрани, като чиа, мака, спирулина... 

Modica Artisan Chocolates майсторят шоколадите си с любов и внимание към вкусното и красивото. Използват внимателно разработвани рецепти и най-добрите суровини, много от тях български - тахани, ядки, билки, подправки, мед. За хармонични съчетания с червените вина от сира те предлагат не твърде горчив черен шоколад, както и по-балансиран – с малина, с годжи бери, трюфели с ягода и джинджър, трюфели с розов пипер…

Casa Kakau са семейни шоколатиери в Пловдив, които следват концепцията bean to bar (от какаовите зърна до блокчето шоколад) – за създаване на шoколад от фини и качествени сортове какаови зърна, селектирани лично от малки ферми в Еквадор, въз основа на ароматния и вкусов профил. Качество и грижа са двете понятия залегнали във философията и работата на фирмата. Важна характеристика е и минимализмът – колкото по-малко съставки, толкова по-добре.​ Не се добавят соев/слънчогледов лецитин, нито палмови мазнини. Всички шоколади на Casa Kakau са без животински продукти, а флагманският им продукт е черният шоколад Original Dark.

Освен за дегустация, вината и шоколадите ще се предлагат и за продажба на преференциални цени само по време на събитието.

Сира за ценители

В рамките на Winter Taste: Сира и шоколад ще се проведе и дегустация Супер.

По време на събитието ще се дегустират 8 от най-емблематичните и високо оценявани сири в света.

Вижте кои са те:

1 Kankana del Elqui 2014, Чили

(96 т. Descorchados)

2 Casa Lapostolle Collection Las Kuras, Cachapoal Valley 2013, Чили

(само 337 произведени бутилки, биодинамично лозе)

3 Red Queen of the Eden Valley Shiraz 2013, Австралия

(95 т. James Halliday)

4 The Armagh Shiraz, Jim Barry, Clare Valley 2012, Австралия

(98 т. Robert Parker)

5 Craggy Range Gimblett Gravels 2015, Нова Зелендия

(95 т. Decanter World Wine Awards)

6 Domaine Bessa Valley 2013, България

(92 т. DiVino)

7 Marchesi Antinori La Braccesca Bramasole Cortona 2012, Италия

(90 т. Wine Spectator)

8 Delas Freres Hermitage Domaine des Tourettes 2014, Франция

(94 т. Decanter World Wine Awards)

Местата  за специалната дегустация са ограничени! Необходим е предварително закупен билет, който ви гарантира дегустиране на изброените супер вина.

Очакваме ви на Winter Taste: Сира и шоколад – предизвикателна и съблазнителна дегустация.

Кога: 8 февруари, четвъртък, от 16:00 до 21:00 часа

Къде: пред офиса на Gourmet Publishing, Софарма бизнес тауърс - София, Търговски център, етаж 2

Вход: 15 лева на място и 12 лева при  покупка във Vintage Club https://www.vintageclub.bg/product/bilet-winter-taste-2018-sira-shokolad-2287

Цена на специалната дегустация: 40 лева (за 8 проби по 30 мл). https://www.vintageclub.bg/product/bilet-winter-taste-2018-super-sira-2289

Цената включва и дегустация на останалите вина от Winter Taste: Сира и шоколад, но без да се приспада част от сумата при покупки в магазин Vintageclub, както е в стандартният билет.

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни