Зимата има и друга страна, изпълнена с удоволствия – някои вкусово-ароматни преживявания са сякаш създадени за този сезон. Каним ви на Winter Taste: Сира и шоколад – едно пикантно и вкусно събитие с вълнуващи ухания и затоплящ ефект.
Winter Taste през февруари е мини изложение с дегустация на вина от сира (шираз), пиперливият аристократ от Южна Франция, признат за един от най-благородните сортове в света. Ще комбинираме великолепни вина от Стария и Новия свят с бутикови шоколади, за да изпитаме удоволствието от фини и необикновени съчетания – интересни и запомнящи се.
Шоколадите, които ще имате възможност да опитате са:
Bio Benjamin с двата си бранда Benjamissimo и Happy Benjamino са шоколади, създадени със страст и задълбоченост от трима млади софиянци – те са био, веган, без глутен, без рафинирана захар, и в същото време се отличават с изключително богат и неповторим вкус. Какаото е подбрано от семейни ферми в Никарагуа и е с най-високо качество, а в във вкуса и аромата фино се намесват различни суперхрани, като чиа, мака, спирулина...
Modica Artisan Chocolates майсторят шоколадите си с любов и внимание към вкусното и красивото. Използват внимателно разработвани рецепти и най-добрите суровини, много от тях български - тахани, ядки, билки, подправки, мед. За хармонични съчетания с червените вина от сира те предлагат не твърде горчив черен шоколад, както и по-балансиран – с малина, с годжи бери, трюфели с ягода и джинджър, трюфели с розов пипер…
Casa Kakau са семейни шоколатиери в Пловдив, които следват концепцията bean to bar (от какаовите зърна до блокчето шоколад) – за създаване на шoколад от фини и качествени сортове какаови зърна, селектирани лично от малки ферми в Еквадор, въз основа на ароматния и вкусов профил. Качество и грижа са двете понятия залегнали във философията и работата на фирмата. Важна характеристика е и минимализмът – колкото по-малко съставки, толкова по-добре. Не се добавят соев/слънчогледов лецитин, нито палмови мазнини. Всички шоколади на Casa Kakau са без животински продукти, а флагманският им продукт е черният шоколад Original Dark.
Освен за дегустация, вината и шоколадите ще се предлагат и за продажба на преференциални цени само по време на събитието.
Сира за ценители
В рамките на Winter Taste: Сира и шоколад ще се проведе и дегустация Супер.
По време на събитието ще се дегустират 8 от най-емблематичните и високо оценявани сири в света.
Вижте кои са те:
1 Kankana del Elqui 2014, Чили
(96 т. Descorchados)
2 Casa Lapostolle Collection Las Kuras, Cachapoal Valley 2013, Чили
(само 337 произведени бутилки, биодинамично лозе)
3 Red Queen of the Eden Valley Shiraz 2013, Австралия
(95 т. James Halliday)
4 The Armagh Shiraz, Jim Barry, Clare Valley 2012, Австралия
(98 т. Robert Parker)
5 Craggy Range Gimblett Gravels 2015, Нова Зелендия
(95 т. Decanter World Wine Awards)
6 Domaine Bessa Valley 2013, България
(92 т. DiVino)
7 Marchesi Antinori La Braccesca Bramasole Cortona 2012, Италия
(90 т. Wine Spectator)
8 Delas Freres Hermitage Domaine des Tourettes 2014, Франция
(94 т. Decanter World Wine Awards)
Местата за специалната дегустация са ограничени! Необходим е предварително закупен билет, който ви гарантира дегустиране на изброените супер вина.
Очакваме ви на Winter Taste: Сира и шоколад – предизвикателна и съблазнителна дегустация.
Кога: 8 февруари, четвъртък, от 16:00 до 21:00 часа
Къде: пред офиса на Gourmet Publishing, Софарма бизнес тауърс - София, Търговски център, етаж 2
Вход: 15 лева на място и 12 лева при покупка във Vintage Club https://www.vintageclub.bg/product/bilet-winter-taste-2018-sira-shokolad-2287
Цена на специалната дегустация: 40 лева (за 8 проби по 30 мл). https://www.vintageclub.bg/product/bilet-winter-taste-2018-super-sira-2289
Цената включва и дегустация на останалите вина от Winter Taste: Сира и шоколад, но без да се приспада част от сумата при покупки в магазин Vintageclub, както е в стандартният билет.