Какво по-хубаво от сладък десерт с любим човек? Ами, сладък десерт за любим човек. Изненадайте някого и се насладете на вкусотиите, които сте приготвили, заедно с него.

Сега ще ви дадем идея, която ще ви грабне освен с чудесния си вид, гарантирано добрия си вкус, но и с лесната и здравословна рецепта. Ще хапвате шоколад, без да чувствате страх от кантара. Сигурно се чудите: "Как е възможно това?“. Може би ви изненадахме. Сега на вашето внимание - трюфели от авокадо.

Освен функциите на авокадото за подобряване на зрението и заздравяването на имунитета, бяхме приятно учудени, когато разбрахме, че то предпазва от рак и стареене. Представяте ли си? Толкова много неща само в няколко грама плод.

Може би някои от вас са хапвали авокадо в сандвич, салата и най-вероятното – гуакамоле. Странна ви се струва комбинацията между шоколад и авокадо, но повярвайте ни, ще ви хареса. Нужни са ви само четири съставки: тъмен шоколад (който ви гарантира ниско съдържание на захар), авокадо, сол и какао на прах. Е, разбира се, и малко любов, която ще ви гарантира успех.

Процесът е доста прост. Първата стъпка е да разтопите добре избрания от вас тъмен шоколад на водна баня. След това добавяте вече пасираното авокадо и няколко щипки сол, като разбърквате до еднородна, гъста текстура. Покрийте купата с фолио и я оставете в хладилника за известно време - около 25-30 минути, за да може сместа да стегне. С помощта на малка лъжичка отделяте малко количество смес и с ръцете си оформяте топчици, които после овалвате в какаото.  Ако не ви се получат желаните форми или все още сместа е мека, то върнете купата в хладилника и изчакайте още малко.

По желание може също така да добавите някои уникален, любим за вас вкус към тези трюфели. Дали ще заложите на няколко капки екстракт от мента, или преди замразяването ще добавите малко кокос – оставяме ви пълна свобода да творите. Но не забравяйте, че всеки от трюфелите съдържа по-малко от 60 калории, което ви позволява да си хапнете дори и след вечеря. Едновременно задоволяваме желанието си за нещо сладко, както и нуждата от здравословна храна. Съхранявайте ги на хладно, за да са вкусни няколко дни.

Автор

Въпреки че съм се потопила в юридическата сфера, интересите ми далеч не се изчерпват с норми и закони. Сърцето ми е пълно с любов, а душата с мечти. Обичам да уча, откривам и преживявам нови неща, да питам, да знам, но и да разказвам.

Напишете коментар