Netflix представи първи официален тийзър на предстоящия си сериал по sci-fi класиката "Трите тела" на китайския писател Лиу Цъсин.

Това е първата книга от великолепната трилогия "Земното минало" на Цъсин, която в последните години успя да добие сериозна популярност и в България. Трудът на китайския фантаст е възнаграден с отличие "Хюго", представляващо най-престижната награда в света на научната фантастика.

Любопитен факт е, че зад сериала по "Трите тела" стоят самите създатели на "Игра на тронове" Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс, които се нагърбиха с трудната задача да пренесат тези толкова комплексни романи на екран. А ние, като фенове на "Земното минало", можем единствено да се надяваме, че те са успели да се справят с това предизвикателство.

"Трите тела", първа книга от "Земното минало", разказва за установен контакт на човечеството с извънземна цивилизация, която обаче е враждебно настроена, поради нуждата от заселване на нова планета, и която потегля към Земята с цел нейното покоряване. В същото време, на Земята се установяват различни идеологически движения - едни смятат, че пришълците трябва да бъдат посрещнати радушно като божества, дори това да означава смърт, докато други са твърдо решени да се борят за оцеляването на човешката цивилизация.

Част от актьорите в "Трите тела" са Бенедикт Уонг, Лиъм Кънингам, Джес Хонг, Джован Адепо, Алекс Шарп, Джон Брадли, Джонатан Прайс и други. Снимките на шоуто са направени на територията на Великобритания и Китай.

Освен Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс, сред създателите на "Трите тела" е и Александър Ву, който е продуцирал проекти като True Blood и The Terror.

Британският актьор Джон Брадли, който изигра ролята на Самуел Тарли в "Игра на тронове", превръщайки се в любимец на публиката, говори за възможността отново да работи с дуото Бениоф - Уайс. "Този път бе дори по-невероятно да мога да работя с тях."

Преди време Дейвид Бениоф и Ди Би Уайс бяха заявили в изявление, че трилогията на Лиу Цъсин е "най-амбициозната sci-fi поредица, която някога са чели". Те добавят: "Нямаме търпение да прекараме следващите няколко години от живота си, адаптирайки "Земното минало" на екран за аудиторията в цял свят".

Не забравяйте да ни последвате във Facebook и Instagram.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар