"The Last of Us: Последните оцелели" се превърна в един от най-обсъжданите и гледани сериали от началото на годината.

Продукцията на HBO е адаптация на една от най-добрите видео игри, създавани някога. За нейната реализация се зае самият Крейг Мейзин, който стои зад "Чернобил" - един от най-качествените сериали, които имахме възможността да гледаме в последните години. Рамо до рамо работи и Нийл Дръкман от Naughty Dog - гейминг студиото, което стои зад създаването на играта.

Историята протича в постапокалиптично бъдеще, където голяма част от човечеството е изтребено в резултат на мутирането на гъбата кордицепс. Сюжетът проследява контрабандиста Джоул (Педро Паскал) - мъж с трагично минало, който трябва да преведе младо момиче (Бела Рамзи) из цялата страна в преследване на по-грандиозна цел.

Джоул отдавна го знае, но с времето и малката Ели ще го разбере - в този свят, който обитават сега, хората са далеч по-опасни от ужасяващите зомбита, създадени вследствие на мутацията на кордицепса.

Сериал, който постигна страхотни успехи

Не е нужно да сте играли двете игри на Naughty Dog, за да се насладите на "The Last of Us: Последните оцелели". Всъщност, доста хора, които гледат сериала, никога не са играли игрите и въпреки това го намират за страхотен.

Цифрите също го показват - "The Last of Us: Последните оцелели" е най-успешната продукция на HBO от доста време насам. Е, да - вероятно никога няма да достигне резултатите на свръхкасовия "Игра на тронове", но определено можем да го поставим в графа "успешни".

"The Last of Us: Последните оцелели"

Остава да видим как ще се представи продукцията и когато дойде време за награди, но отсега имаме предчувствие, че такива ще има. А номинации за Педро Паскал и Бела Рамзи вероятно ще има от доста места.

Ще има ли сезон 2 на "The Last of Us: Последните оцелели"?

Стигаме и до големия въпрос, а именно - ще има ли втори сезон на новото супер успешно шоу на HBO?

Вече е факт, че втори сезон на сериала ще има. Още на 27 януари бе потвърдено, че в бъдеще ще видим и продължение на първия сезон.

Можем да очакваме, че сезон 1 ще представи докрай събитията от първата игра, а сезон 2 - тези от втората.

Това означава, че във втори сезон ще трябва да има нов избор на актриса в главната роля, тъй като Бела Рамзи ще приключи с Ели, а ние ще видим една по-голяма нейна версия в продължението.

Всъщност, вероятно трябваше да кажем две актриси в главна роля, тъй като Аби също е неминуема част от историята. Тя не присъства в сезон 1, но рано или късно зрителите ще се запознаят и с нея.

"The Last of Us: Последните оцелели"

Често ставаме свидетели на неуспешни адаптации на видео игри, но "The Last of Us: Последните оцелели" е едно от дългочаканите предложения, които нарушават тази тенденция.

Можем да се надяваме, че в бъдеще ще има и други подобни примери. А God of War е само една от игрите, които очакваме да се адаптират. Кой може да изиграе Кратос в проекта на Prime Video, това наскоро дискутирахме тук.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар