Карли Дейвидсън е фотограф от Портланд, а един от последните й проекти носи името "Shake Cats".

За какво става дума с няколко думи? Обективът на Карли заснема различни котки в момент, когато малките и сладки животинки се изтръскват по възможно най-атрактивен начин, а целият процес, естествено, бива заснет от камерата на Карли.

1

Както и можете да предположите, най-често Карли е питана, как точно е успяла да накара котките да се изтръскват толкова усилено. Мнозина биха си помислили, че животинките просто са заляти с вода, което не  би било особено хуманно. Но и това далеч не е отговорът.

2

Карли Дейвидсън разкрива, че някои от котките просто са били погалени от човешка ръка, предварително натопена във вода. Което и предизвиква реакциите, които можете да видите на фотографиите.

3

В други случаи Карли е използвала услугите на професионални ветеринари, които са почистили ушите на животинките по време на фотосесиите. Действие, което също предизвиква подобна реакция от мъркащите създания.

4

Любопитното е, че повечето от котките, участвали в проекта "Shake Cats", са спасени от приюти почти мигновено след участието си във фотосесиите. Нещо, което и самият фотограф е целял от самото начало.

5

Част от приходите, които постъпят от книгата с "изтръскващите" се котки, която вече е издадена, ще бъдат насочени към някои от приютите, осигурили "моделите" за фотосесиите. Или иначе казано - котките.

6

Вие също можете да си закупите "Shake Cats", като забавният сборник с фотографии вече е достъпен и в Amazon.

7

Ние пък ви приканваме - не опитвайте това с домашните си котки! Оставете го на професионалистите.

8

А вие какво мислите за проекта "Shake Cats"?

9

Ние лично го намираме за очарователен, а най-важното е, че нито една котка не е пострадала по какъвто и да е начин по време на изпълнението му.

10

Не бързайте да си тръгвате, има и кратко видео:

 

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар