Много от хората са природно надарени с технически познания, които им помагат в редица житейски ситуации: аварии, проблеми с водопроводната и електрическата система, повреди по колата и др. Повечето от нас биха се обадили на специализирана фирма, но не и онези, които могат и сами да се справят с някой от изброените технически казуси. В това няма нищо лошо, но можем ли винаги да ремонтираме това-онова, без да се допитваме до вещото мнение на професионалистите? Ако се касае за ВиК проблем, който е добил сериозен характер, и в този случай ли ще сме достатъчно компетентни да го разрешим от раз, без да наемаме опитен водопроводчик за целта?

Техническите познания – панацея или просто един голям плюс

Няма как да отречем, че хората, които са „на ти“ с техническите науки, са една крачка пред останалите, защото почти винаги ще намерят добро решение на казуси като:

 • Повреден бойлер;
 • Необходимост от смяна на радиатори;
 • Наличие на теч;
 • Установяване на проблем по водомера и др.

Тъй като те познават добре материята, надали ще се затруднят на-малкото да диагностицират проблема. По-нататъшните им действия зависят от конкретната ситуация, но във всички случаи е по-добре да се доверим на ВиК фирма, наместо да се втурваме сами да поправяме неща по водопроводната система!

ВиК системата – проблеми и решения

Водопроводната инсталация е със сложна конструкция, която трябва да бъде обект на нашето внимание - винаги и по всяко време. Именно от това зависи дали ще плащаме коректни сметки за вода всеки месец, така че бъдете бдителни към ВиК системата и ако установите какъвто и да е проблем, се опитайте да намерите най-доброто решение!

Много са нещата, които могат да ни принудят да потърсим услугите на опитен водопроводчик София. В по-голямата част от случаите правим това, когато нещата са вече извън контрол, когато проблемът е добил мащабен характер, а следите от вода и влага са навсякъде! Необходимо ли е да се стига до всичко това, след като можем напълно да избегнем подобни неприятни последици. Истината е, че просто трябва да се насочим към добра ВиК фирма, която да ни окаже нужната подкрепа, премахвайки както предпоставките за проблема, така и самият водопроводен проблем!

За да бъдем малко по-конкретни, ще се опитаме да изброим най-честите причини, поради които е редно да се обадите на добър водопроводчик, без да губите нито секунда време:

 1. Следи от влага по стените, пода или тавана;
 2. От мивката или сифона се наблюдава изтичане на вода;
 3. Сметките за потребление са увеличени или необичайно занижени;
 4. Водомерът е повреден, прекалено амортизиран, или пломбата е с нарушена цялост;
 5. Инкасаторът е издал предписания, които трябва да изпълним.

Всичко това е много важно да бъде взето предвид, ако искаме да използваме правилно функционираща ВиК система. Отнасяйте се отговорно към нея, без да пренебрегвайте който и да е знак, че нещо не е както трябва!

Наличие на теч у дома – без паника

Сред най-неприятните неща, с които можем да се сблъскаме, когато става дума за поддръжката на водопроводната система, това е наличието на теч! Той би могъл да ни създаде редица проблеми, особено ако не си направим труда да го отстраним навреме. В този ред на мисли, няма какво друго да Ви посъветваме, освен да заложите на фирма VIKHELP и съвременното откриване на течове София, което ще Ви спести много нерви, излишни тревоги и ненужни разходи. Доврете се на най-добрите в областта на водопроводните услуги и винаги помнете, че с VIKHELP всичко е под контрол!

Начините за откриване на течове в различни по вид сгради, са най-различни:

 • Чрез термография;
 • С микровълнов метър за влага;
 • С помощта на трасиращ газ;
 • С камера;
 • Акустично откриване на теч.

Всички тези методи са ефективни и „щадящи“ помещението, тъй като не се налага да бъде извършено къртене с цел локализирането на теча. Тези съвременни методи за борба с влагата са изключително прилагани в ежедневието, но крайният резултат зависи от фирмата, на която сте решили да се доверите!

Течове могат да се появят на различни места, най-честите от които са:

 • Душ кабината;
 • Балкона;
 • Мека връзка;
 • Батерията;
 • Парното;
 • Водосточни тръби;
 • Сифона;
 • Комина;
 • Мръсния канал;
 • Теч от фуги и др.

Трудно е да се намери „огнището“ на теча, но именно за това са и днешните ВиК фирми, които ще изпълнят тази задача повече от добре. Дори перфектно. Не се колебайте да се обърнете към специалистите, когато забележите, че сте свидетели на някакъв водопроводен проблем. Решете го моментално!

Стъпки при откриването на теч

Те са няколко, като всяка една от тях е важна за добрата развръзка. Отново Ви съветваме да не пристъпвате към действия, разчитайки единствено и само на собствените си познания. Това не е никак добра идея, защото намирането и премахването на теч е сложна работа, която е в ресора само на вещите лица:

 • Посещение на дома Ви и инспектиране на мястото;
 • Откриване на теча посредством термокамера;
 • Премахване на теча;
 • Издаване на документи.

Навярно се питате и каква ще е цената за подобен вид услуга, което е нещо съвсем нормално, а ние нямаме никакво намерение да Ви държим в невидение:

Цени

Услуги

80-120 лв. с ДДС

Локализиране на теч (баня)

150 лв. с ДДС

Локализиране на теч (по вертикален щранг – до 8 етажа)

200 лв. с ДДС

Локализиране на теч (по вертикален щранг – над 8 етажа)

Посочените цени се отнасят за фирма VIKHELP – нашата гореща препоръка към Вас днес! Смеем да твърдим, че те са изключително изгодни, а изпълнението на всяка една от ВиК услугите, които това място ще Ви предложи, е перфектно и в рамките на допустимите срокове!

Няма човек, който да не желае да живее в дом, където всичко е в изправен вид, а прилежащите инсталации функционират правилно и без никакви забележки. Ако и Вие искате да постигнете всичко това, вече знаете, накъде да се насочите. Днес не е невъзможно да имаме перфектно работеща ВиК система, дори и ако не разбираме абсолютно нищо от нейното устройство. Което безспорно е сложно и трудно за анализиране… Но на Вас няма да Ви се наложи да намирате сами водопроводните проблеми, защото има достатъчно добри специалисти, които да се погрижат за това вместо Вас - знаете кои са те.

Сложете край на неизправностите, свързани с ВиК системата. Вече има начин!

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар