Е, приключи и дългочаканият сезон 3 на "Мандалорецът" - най-успешният спиноф сериал по "Междузвездни войни", поне в ерата Disney+. Създаденото от Джон Фаврьо шоу спечели сърцата на всички фенове на "далечната галактика", благодарение на добър сценарий, зрелищни сцени, грабващи вниманието персонажи и т.н. В главната роля на Дин Джарин виждаме Педро Паскал, а малкият Грогу, наречен още от първия ден "бейби Йода", успя положително да "открадне шоуто" и да се превърне в глобална сензация.

Какво се случи в последния засега сезон 3 на "Мандалорецът"?

Сезонът приключи с драматична победа над Моф Гидиън, който бе на път да създаде сериозни проблеми на Галактиката, благодарение на пъклените си планове, до една степен вече изпълнени. В същото време Бо Катан бе обявена за лидер на всички мандалорци, които най-сетне успяха да се върнат на планетата си и да си я спечелят обратно. А в може би най-очарователния сегмент от финала, Грогу бе официално осиновен от Дин Джарин и вече носи името Дин Грогу.

Някои фенове на сериала останаха с известни критики към продукцията заради сезон 3. Причина за това бе усещането, че сякаш основна фигура в него бе Бо Катан (в ролята - Кейти Сакоф), а не Дин и Грогу, както е обикновено. Това до известна степен може да бъде обяснено с натоварения график на Педро Паскал, който по-рядко успяваше да отдели време на този си ангажимент. Както е известно, чилийският актьор получи главната роля в друг голям сериал - "The Last of Us: Последните оцелели", което доста увеличи заетостта му. Така продуцентите сякаш нарочно "изтикаха" Бо Катан в предни позиции, което до някаква степен не е лошо, тъй като получихме по-детайлен поглед над друг важен герой.

Ще има ли сезон 4 на "Мандалорецът"?

Отговорът е положителен - да, ще има. Въпреки все по-натоварения график на Педро Паскал, четвъртият сезон на сериала вече е потвърден. Паскал ще се завърне като Дин, а какви ще бъдат бъдещите му приключения с Грогу, предстои да видим. Едно е сигурно - в Галактиката опасности никога не липсват, дори и след залеза на Империята и победата над Моф Гидиън.

Нещо повече, създателят на сериала Джон Фаврьо вече потвърди пред пресата, че сценарият за сезон 4 е написан. По него са работили той и Дейв Филони, а поне засега нямаме основания да се страхуваме, че ще останем разочаровани - що се отнася до "Междузвездни войни", дуото Фаврьо - Филони отдавна доказа, че знае какво прави.

Кога ще бъде наличен сезон 4 на "Мандалорецът"?

Все още няма официална дата за рилийза на сезон 4 в Disney+, но най-вероятно ще можем да го гледаме през 2024 година.

На този етап има слухове, че в някакъв момент "Мандалорецът" може да се пренесе и на голям екран, а по историята на Дин и Грогу да бъде създаден игрален филм. Това надали изненадва някого, тъй като имайки предвид успеха на сериала, всички фенове започнаха да си мислят и за пробив в киното.

Оставаме жадни за подробности относно четвъртия сезон на шоуто, а дотогава можем да изгледаме отново досегашните епизоди в наличната и в България стрийминг платформа Disney+.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар