Българската кухня очарова Сеул

Сеул, както знаем, е столицата на Южна Корея. Когато мислим за Корея, сякаш несъзнателно ни изникват образите на известни к-поп изпълнители или популярни актьори от корейските драми, които достигат дори родната телевизя напоследък.

Корейската храна вече е част и от столичната кулинарна. Можем да се похвалим с два напълно оборудвани ресторанта и едно местенце, където можем да се потопим в кухнята на тази малка източноазиатска държава "на крак", ако нямаме много време.

Бихме могли да кажем, че тази култура се интегрира изключително добре в България, както сред млади, така и сред по-възрастни граждани. Не можем да отречем, че корейската култура е намерила своя път до сърцата на хората в България и по света.

Сеул е една от най-горещите туристически точки в последните години. Населението на града наброява около 10 милиона души. Многобройни са причините този град да бъде толкова посещаван - държавата е мека на пластичната хирургия, родина на уникална поп култура и майка на една от най-здравословните кухни в света. Кулинарният туризъм е много популярен и Корея е едно от най-подходящите места за това начинание. В центъра на Сеул можем да намерим ресторанти, предлагащи храни от цяла Азия, приготвени от местни. Можем да се насладим дори и на автентична европейска кухня, но за още по-голяма изненада - можем да хапнем родна българска храна.

Ресторант “Зелен” се намира в квартал Итеуон, Сеул - един от най-елитните и разнообразни квартали на столицата. В него се наслаждаваме на всевъзможни атракции и видове забавления, но и на прекрасни центрове за пазаруване и луксозни хотели. Създаден е от братята кулинари Михаил и Филип Ашминови и корейски партньор през не толкова далечната 2007 година.

 

View this post on Instagram

 

This is my mascot 😁양자리&개띠지만 앞으로는 고양이!! 🐱🐈🐾#coomao

A post shared by Mikhal Ashminov (@misho0327) on

През първата година няма достатъчно клиенти и ситуацията не изглежда благонадеждна, но около Коледа същатата година късметът им се усмихва и започват да събират клиентела. В момента ресторантът може да се похвали с изключителна популярност и много високи оценки от посетителите. Шеф Михаил става известен и в корейското медийно пространство, а едно от най-бележитите му участия е в предаването “Where Does My Friend Live”, където главни герои са членове от к-поп групата GOT7 – Bam Bam и Jackson. Можем да чуем как родният кулинар учи корейските звезди на български и как звучи фразата “какво правиш" от устите на идолите. Звучат като българи!

 

Тази популярност, която “Зелен” носи на България, е повод за гордост за нашата нация. Както ние посрещаме непознатите култури с отворени ръце, така и те постъпват с нас! Ресторантът работи 6 дни от седмицата, като почива единствено в понеделник. Ако отскачате до Сеул, посетете това българско кътче.

"Това не е само ресторант. "Чувстваме, че сме посланици на България", казва Ашминов.

Диана Маджарова

На 22 години. Кореист, търсещ новото и предизвикателството. Харесва симбиозата между модерното и древното, за да я спечелите - цитирайте Аристотел, докато играете компютърни игри, или ѝ подарете таралеж.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни