Без съмнение от няколко години насам смарт часовниците стават все по-голям обект на внимание. Освен че могат да изпълняват различни задачи и ни помагат да бъдем активни, ‘’интелигентните’’ часовници са също и модерен аксесоар, както и допълнение към функционалността на смартфоните, с които всички разполагаме. 

Приложенията, които смарт часовниците поддържат, могат да бъдат разширения на вече съществуващи приложения за смартфони, както и специално създадени за операционната система на часовниците (Wear OS, watchOS). Малка част от удобствата на смарт часовниците включва получаване на известия, съобщения и пропуснати повиквания директно на часовника, следене на тренировките, използване на навигация и т.н.

В тази статия сме подбрали част от най-интересните и предпочитани приложения за смарт часовници, които ще улеснят ежедневието ви.

Приложения за Android и iOS часовници, които несъмнено трябва да пробвате

Strava

Strava

Strava безспорно е едно от най-популярните приложения за смарт часовници сред фитнес ентусиастите. Освен следене на крачките през деня, приложението отчита постигнатите резултати при други активности – плуване, тренировки във фитнеса, дори и каране на колело. Това, което прави приложението различно от останалите подобни, е функцията да се свържете с вашите приятели и да се състезавате с тях или с останалите потребители. По този начин лесно можете да се мотивирате, тъй като класациите се обновяват често и имате възможността да видите името си на първо място в списъка. Приложението функционира независимо от вашия смартфон, така че можете да получавате данни за извършената активност без да се налага да носите телефона си навсякъде.

Todoist

приложения смарт часовник

Todoist е приложение, което би ви било от полза, ако имате желание да създадете нови навици или да поддържате определена ежедневна рутина. Целта на приложението е да ви даде свободата да си водите бележки по всяко време на деня само с няколко клика, както и да създавате цели списъци със задачите и ангажиментите, които имате. Както в личен, така и в професионален план, приложението може да ви осигури спокойствие, а дори и повече свободно време, тъй като всичките ви задачи са подредени на едно място и приоритизирани по важност. Todoist разполага с вграден календар, както и функция да отмятате приключените ангажименти, а напомнянията на заключен екран ви помагат само с един бърз поглед да прецените докъде сте стигнали с графика си за деня.

Google Maps

приложения смарт часовник

Използването на навигация е едно от най-големите предимства на смарт часовниците. Ако ви се струва прекалено досадно всеки път да се налага да ровите в телефона си, когато имате нужда от опътване, Google Maps е приложението, с което определено трябва да се сдобиете. Само с един поглед към ръката можете да получите информация за локацията чрез вградения компас и системата от карти, която обхваща всички пътища по света. Приложението ви позволява да изберете най-подходящия маршрут, да търсите алтернативни пътища, както и да проверявате условията и трафика по пътя, който сте избрали.

Cardiogram

cardiogram

Cardiogram несъмнено е едно от най-добрите приложения, създадени за следене на сърдечния ритъм. С голяма точност наблюдава промените в пулса по време на нощта, докато тренирате и дори в стресови ситуации. Създават се ежедневни архиви под формата на графики, чрез които можете да следите здравословното си състояние. По този начин приложението ще ви помогне да изградите по-добри навици, както и да обръщате по-задълбочено внимание на възможните причини и ситуации, които водят до промени във функционирането на сърцето. Приложението може да се синхронизира с Google Fit, Fitbit и други подобни, за да се съпоставят данните относно качеството на съня с промените в пулса. Е, следва да се каже, че това е вероятно едно от най-полезните приложения за смарт часовник.

Calm

смарт часовник приложения

Състоянието на духа и менталното здраве стават все по-обсъждани теми поради напрегнатия характер на времето, в което живеем. Това води до създаване на различни приложения, предлагащи техники за справяне със стреса и постигане на вътрешна хармония. Calm е едно от приложенията с най-многобройни потребители и най-добри отзиви в цял свят. Функциите му са създадени, за да повишат максимално качеството на сън, да отпуснат тялото в моменти на почивка, както и да намалят безпокойството, което ежедневно ни съпътства. 10-минутните упражнения за успокояване на ума, многобройните истории за слушане преди сън, както и нежната музика, подходяща за медитация, са само част от функциите, които Calm предлага. 

Camera Remote

camera remote

Представете си, че сте на романтична разходка в планината с половинката си, или пък искате да уловите момент от незабравимата нощ, прекарана с всичките ви приятели. В случай че няма други хора около вас, които могат да ви помогнат с общата снимка, това приложение ще ви се стори гениална идея. Просто поставете телефона си на удобно за снимане разстояние и използвайте часовника, за да видите образа от камерата. Друго предимство е, че ще се видите предварително на малкия екран и можете да позирате по такъв начин, че да се харесате още на първата снимка! Бихме казали, че това е едно от най-практичните приложения за смарт часовник.

Shazam

Shazam

Shazam е популярно музикално приложение, което ви позволява да откриете всяка песен, която звучи около вас в реално време. Ако имате създаден профил, можете да използвате приложението на различни устройства, включително и на смарт часовника си. Освен идентифицирането на музика, приложението предлага синхронизирани с времето текстове на песните, както и достъп до Spotify или Apple Music плейлистите ви.

App in the Air

app in the air

Завършваме с едно малко по-интересно приложение, което със сигурност би се харесало на всички любители на пътешествията. Ако сте човек, на когото често се налага да пътува със самолет, то най-вероятно App in the Air ще направи процеса много по-лесен и приятен. Приложението дава информация за статуса на вашия полет, указания за прекачване, промени в гейтовете, подходящи магазини и места за хранене на летището, и много други. Можете дори да се чекирате автоматично за самия полет, както и да си викнете такси при кацане и да получите информация за най-безопасната публична интернет мрежа в околността. 

Това бяха няколко различни приложения за смарт часовник, които потенциално могат да улеснят живота ви. Независимо дали става въпрос за грижа за здравето, улесняване на процеса при пътуване или забавление с приятели, тези приложения разполагат с достатъчно функции, за да ви бъдат полезни в много ситуации. 

Автор: Силвия Манчева

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар