Сигурно сте забелязали, че в последно време все повече хора се обръщат към медитацията - древната мъдрост на Изтока, спомагаща да редуцираме нарастващия стрес в ежедневието, безпокойството и тревожността, да подобрим съня и вътрешния си баланс, креативността и концентрацията.

Много можем да говорим за ползите й и не е чудно, че срещаме все повече апликации за медитации, чрез които лесно да изберем най-прилягащата ни медитативна техника, онлайн курсове и студиа, с които да направим първите си стъпки. Знаменитостите пък открито споделят опита си с медитацията– от Дейвид Линч и Опра Уинфри до холивудски звезди като Ева Мендес, Хю Джакман, Хали Бери, Джулия Робъртс, Кристен Бел...

Добрата новина е, че медитацията е достъпна абсолютно за всеки. Единственото, от което се нуждаете, са между 10 и 20 свободни само за вас минути и тихо място, на което необезпокоявано да се потопите в практиката си. 

А за да е още по-лесно – може да надникнете в новия онлайн магазин за продукти спомагащи практиките на медитация MyPlanToBe – www.myplantobe.com

Неговите създатели (може да научите повече за тях тук: www.plantobe.net) се отличават с дългогодишен опит с различните медитативни техники и точно на тази база разработват свои модели възглавници за медитация, аромотерапевтична възглавничка за очи (супер подходяща за йога нидра), както и единствената по рода си шапка за медитация!

MyPlanToBe
Снимка: MyPlanToBe

Какво можете да откриете в MyPlanToBe?

Какво прави продуктите им различни от останалите на пазара? Възглавницата Ananda, например, е проектирана да бъде с лек наклон и ергономична форма на полумесец, така че максимално да подкрепя тялото в седяща поза с изправен гръб. Разпределя балансирано тежестта и свежда до минимум възможния дискомфорт в областта на кръста и бедрата, благодарение на пълнежа с люспи от елда - известни още със способността си да абсорбират излишната влага и да поддържат постоянна температура.

Обърнете внимание и на шапката за медитация Trataka. Тя е направена за да постигнете по-лесно и бързо състоянието на спокойно съзнание по време на медитативни практики, като изолира напълно светлината и не позволява неволно да отворите клепачите си. Лека, комфортна и еластична, шапката за медитация дава усещане за сигурност и уединение, спомагайки за дълбока и релаксираща практика.

В MyPlanToBe предлагат още и ръчно изработени йога блокчета от дърво, както и колекция от тефтери и писалки за всички, които не искат да губят удоволствието от писането на ръка и споделянето на мисли с белия лист.

MyPlanToBe
Снимка: MyPlanToBe

Не пропускайте и кутията за оригами Senbazuru, в която се крият 1000 бели жерава! Идеята идва от древното японско поверие, че който успее  да сгъне в оригами 1000 жерава, желанието на сърцето му ще се сбъдне... А вие можете ли да го направите? О, да - със сигурност! Освен това, тази практика може да се превърне и във вашето първо докосване до медитацията и осъзнатостта.

MyPlanToBe
Снимка: MyPlanToBe

Очаквайте още...

От MyPlanToBe споделят още, че наличните продукти в www.myplantobe.com са само началото на плана им да предлагат широк спектър от функционални, комфортни и красиви изделия, създадени специално за да улесняват и подобряват практиките на медитация, йога и релаксация. 

И за да не пропускате добрите новини около тях – последвайте профила им в Instagram - https://www.instagram.com/myplantobe

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар