#PrayForBrussels под формата на илюстрации от цял свят


Европа отново бе окървавена от терористични атаки, като този път Стария континент бе ударен в самото си сърце - белгийската столица Брюксел, откъдето се диктува политиката на Евросъюза.

Над 30 души загинаха в следствие на три координирани атаки в ранните часове на 22 март, две от тях случили се на брюкселското летище, а третата - в една от метростанциите на белгийската столица. Наред със загиналите, повече от 300 души бяха ранени в следствие на поредния безумен акт на тероризъм, който скова Европа в страх и ужас. И този път отговорността за атентатите бе поета от Ислямска държава, която окървави и Париж в края на миналата година.

В знак на солидарност към случилото се, илюстратори от цял свят хванаха моливите и изразиха своя протест към това човешко безумие по най-добрия начин, по който умеят - чрез силата на изкуството.

Ние също харесваме този начин на осмисляне на случилото се, защото, честно казано, вече ни дойде до гуша от празно политическо говорене, заучени фрази и клишета, предварително написани речи и други подобни глупости. Като цяло имаме чувството, че европейските лидери се превърнаха в нещо като специалисти в говоренето, но стигне ли се до адекватни действия, нишката някъде се къса. Защото там клишетата не вървят и нямат сила.

За разлика от политическите игри и машинации, в изкуството всичко е далеч по-истинско, а моливът често въздейства много по-силно от поредната, изпразнена от съдържание реч на нечия кукла на конци, заемаща висока длъжност в държавната йерархия на страната си. Затова и избираме именно този начин да отбележим случилото се в Брюксел, което отново ни накара да се замислим, какво по-дяволите не е наред с този свят?

Нека говорят моливите:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

13

14

15

16

17

18

19

20

21

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни