Британският кино режисьор Кристофър Нолан потвърди, че следващият му филм "Опенхаймер" ще бъде практически най-дългият му до този момент (трейлър на лентата можете да видите ТУК)

Кристофър Нолан даде интервю за изданието Total Film и разкри, че "Опенхаймер" ще бъде с дължина от почти три часа, което го прави най-дългата му продукция до момента. Конкретната дължина на филма все още не е ясна, но е известно, че тя ще надвиши дължината на "Интерстелар" от 2 часа и 49 минути.

"Филмът е с малко по-дълъг от най-дългия, който съм правил до момента", посочи режисьорът.

Новият филм на Нолан ще разкаже историята на американския учен Робърт Опенхаймер, наричан днес "бащата на атомната бомба". По време на Втората световна война той оглавява проекта "Манхатън", събрал някои от най-бляскавите учени на планетата, за да се разработи първото в историята оръжие за масово унищожение. Става дума за същия вид бомби, които впоследствие са пуснати над Япония, с което и практически приключва войната.

Опенхаймер
Килиан Мърфи и Мат Деймън в "Опенхаймер"

В ролята на Робърт Опенхаймер виждаме един от любимците на Кристофър Нолан - Килиан Мърфи, който доби изключителна популярност с ролята си на Томас Шелби в сериала "Остри козирки". Актьорският състав на филма определено е впечатляващ, като в него блестят имената на хора като Мат Деймън, Робърт Дауни-джуниър, Флорънс Пю, Емили Блънт, Гари Олдман, Джош Хартнет, Кенет Брана, Рами Малек, Олдън Ерънрайх, Дейвид Дастмалчиан и др.

Кристофър Нолан потвърди, че образът на Робърт Опенхаймер е един от "най-двусмислените", които е изграждал до момента. "Привличат ме двусмислените главни герои. Мисля, че от всички персонажи, които съм разработвал, Опенхаймер е възможно най-двусмисленият и парадоксален такъв. Което, имайки предвид, че съм направил три филма за Батман, казва много", цитиран бе британският режисьор.

Любопитен факт е, че за Килиан Мърфи това е първа главна роля във филм на Кристофър Нолан, имайки предвид, че той се е снимал в пет предишни негови продукции, но без да бъде в центъра на събитията.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар