Звездата от "Остри козирки" Килиан Мърфи променя света в нов трейлър на "Опенхаймер" - филмът на режисьора Кристофър Нолан за Робърт Опенхаймер, останал в историята като създател на атомната бомба.

Действието във филма се развива в епохата на Втората световна война, когато Робърт Опенхаймер оглавява амбициозен проект, наречен "Манхатън", свързан със създаването на първата атомна бомба в историята на човечеството. Това се случва в секретна база "посредата на нищото", а Опенхаймер събира в екипа си някои от най-бляскавите учени по онова време. За кратко в трейлъра виждаме и самия Албърт Айнщайн, а героят на Мат Деймън казва: "Това е най-важното нещо, което се е случвало в историята на този свят".

В трейлъра се прокрадва и нотката на съмнение, след като проектът "Манхатън" дава на хората оръжие, чрез което те буквално могат да унищожат себе си и цивилизацията. В друг цитат Опенхаймер казва, че според него това изобретение ще доведе до мир, който човечеството не е виждал до този момент.

Иначе определено впечатление прави страхотният актьорски състав на продукцията. Освен Килиан Мърфи като Робърт Опенхаймер, виждаме още имена като Мат Деймън, Емили Блънт, Робърт Дауни-младши, Флорънс Пю, Рами Малек, Джош Хартнет, Кенет Брана, Олдън Ерънрайх и други. Това е първи филм на Кристофър Нолан, в който Килиан Мърфи, иначе любим негов актьор, е в главната роля. Не е тайна, че акциите на британеца се покачиха неимоверно след блестящото му представяне в хитовия сериал "Остри козирки".

Очаква се "Опенхаймер" да бъде с дължина почти 3 часа, като това ще бъде най-дългият филм на Кристофър Нолан до този момент. Заснет е изцяло с IMAX камери, което е допълнителен сигнал, че ни очаква едно истинско кино пиршество при излизането му на голям екран през месец юли тази година. В световния боксофис филмът ще си съперничи с "Барби" на Грета Геруиг, който ще дебютира в кино салоните на същата дата - 21 юли.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар