Ню Йорк от миналия век: суров и автентичен


Мнозина смятат, че Ню Йорк е т.нар. световна столица. Най-важният град на планетата. Мястото, което налага най-важните трендове на Земята.

Дали това действително е така, смятаме, че е въпрос на лично мнение и усещане. За едни е Ню Йорк, за други може би е Лондон. Или Париж. Безспорно е обаче, че Голямата ябълка е фактор, който вероятно завинаги ще остане незаобиколим в живота на нашата планета.

Следните фотографии ни показват живота в Ню Йорк през 70-те и 80-те години на миналия век, когато американският мегаполис не спираше да налага световната мода, що се отнася до градската култура и живот. Градът се промени много от онези времена до днес, а ние ще ви предложим изображения, които ще напомнят за автентичния нюйоркски дух. Само погледнете надрасканите интериори в мотрисите на метрото - феномен, който все по-рядко може да се види в днешно време.

1

Марта Купър е един от фотографите, чийто работа може да се забележи и в нашата галерия. В Съединените щати Марта е популярна с проследяването на самото зараждане на графити-културата, още дълго време преди световни феномени като Banksy да се появят на сцената. Една от най-популярните й снимки е тази на двама офицери от нюйоркската полиция, стоящи на фона на изцяло надраскано купе в местното метро.

3

Друг от фотографите, чиято работа можем да ви представим, е Джон Кон. Неговото признание пък говори само по себе си, говорейки за Голямата ябълка през 70-те и 80-те на миналия век. "Харесваше ми чувството, че сякаш вървиш по ръба. Просто не знаех, в какъв проблем мога да се забъркам, опитвайки се да направя тази или онази снимка".

4

Макар и все още криещ своите опасности, днешен Ню Йорк изглежда далеч по-цивилизован, спрямо своята мрачна и "мръсна" версия от миналия век.

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

VIBES
VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни