Моментът е тук! Очаквате бебе, изпълнени сте с радост и хиляди въпроси и един от тях е познайте кой: да си направя ли фотосесия за бременни? Разбира се, отговорът изисква подобаващ отговор, който сме се постарали да ви представим в настоящия текст.

Все повече жени искат да запазят спомена от своята бременност, чрез фотосесия

Някога, фотосесията за бременни беше неприемлива. За разчупването на това табу помогнаха няколко великолепни смели дами. Сред тях е Деми Мур. Бившата съпруга на Брус Уилис изгря на корицата и страниците на списание Vanity Fair през далечната 1991 г. - доста преди социалните мрежи и бумът на споделянето. В красиво дантелено черно бельо на високи токове, както и покрита с нищо, освен с дланите си и с елегантни бляскави бижута, тя показва на света красотата на бременността и жената през тези специални месеци. Бременната фотосесия се превърна във вдъхновение за многобройни дами по света. Все пак, бременността е период, който не се случва всяка година - и трябва да бъде празнуван и запомнен. Социалните мрежи и хората, които свободно споделят всякакви моменти от живота си, допълнително насърчиха жените да запечатат тези месеци за поколенията, търсейки фотосесия за бременни. Майсторът зад обектива е гаранция за уникални кадри, които ще носят единствено хубави емоции.

фотосесия за бременни
Снимка: Janko Ferlix / Unsplash

Как да изберете своя фотограф?

Когато избирате кой да направи бременната фотосесия, потърсете професионалист, който е специализирал и има опит конкретно в този тип снимки. Така си гарантирате, че на свое разположение ще имате човек, който е наясно с времето от бременността подходящо за тази фотосесия, светлината, най-добрите пози ласкателни към тялото ви в тези месеци и други важни свързани детайли. Разгледайте портфолиото на фотографите и преценете дали работата им ви допада и отговаря като стил и внушение на това, което вие търсите - класически фотоси, черно-бели портрети, романтични или артистични кадри. Всеки фотограф има свой стил на снимане и той трябва да хармонира с вашето усещане за естетика. Добрите професионалисти разполагат с всичко необходимо за подобен тип фотосесия в студиото си - от красиви и елегантни рокли, до подходящ допълващ тематичен реквизит. При първоначалния разговор те би следвало да се интересуват в дълбочина от вашето виждане за сесията и мястото ѝ и да предложат идеи, свързани с предпочитанията ви. Добре е да имат налични препоръки, както и да осигуряват персонализирана различна и уникална услуга на всеки свой клиент. Има ли емоции, когато гледате снимките на фотографа и представяте ли си се на кадрите – той е вашият човек.

фотосесия за бременни
Снимка: Toa Heftiba / Unsplash

Какво трябва да включват перфектните снимки?

Сесията фотоси трябва да отговаря на всичко, което искате от нея, като на първо място трябва да е вашият абсолютен комфорт. Красивата сценография в студиото или на избрано красиво място ще даде нужният фон. Елегантното подходящо облекло за бременни, включително моделите, които фотографът ще ви предложи, дават опция да изглеждате и да се чувствате прекрасно в това ново амплоа - модел на професионална фотосесия за бременни. Дали ще изберете снимки в морето или ваната, в гората или на фона на природна забележителност, в бляскав хотел или на село, дали това ще са черно-бели кадри на силуета ви или мили непринудени споделени емоции с членовете на семейството с подходящ впечатляващ реквизит - от облак тюл на който да стъпите и ореол, до бебешки чорапки или пък надписи с кубчета - изборът е ваш и следва да го направите с помощта на избрания фотограф. Мислете нестандартно и смело и сбъднете своята мечтана фотосесия за бременни. Бъдете себе си, практикувайте позите в които се харесвате пред огледалото, координирайте се с партньора си и избягвайте тъмните цветове. Тайната на перфектната фотосесия е да разполагате с точния фотограф с грижа и познания за всичко необходимо, да изработите план на действие, който ви устройва, да сте в настроение и да се чувствате комфортно, да се отпуснете и да се наслаждавате на момента – толкова простичко – и съвършените кадри ще бъдат ваши. 

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

1 коментар

Напишете коментар