Нарисувано от Дейвид Бауи


Един от най-забележителни артисти на нашето време Дейвид Бауи почина в началото на тази година, като гениалният британец остави зад себе си забележително наследство. Не само в света на музиката, но и в този на модата, както вече успяхме да разгледаме. Да не забравяме и киното, където покойният музикант също успя да ни остави някои забележителни роли.

Към всички тези негови поприща можем да добавим и изобразителното изкуство. Някои от вас може би не знаят, но освен всичко друго, Дейвид Бауи и рисуваше. И то добре.

Още преди да се ориентира напълно към сферата на музиката, Дейвид Бауи изучава изкуства и дизайн, усъвършенствайки уменията си с четката. Самият той споменава, че "създаването на визуално изкуство му е помогнало да създава и по-добра музика".

В този материал ще ви покажем и някои от картините, нарисувани от самия Дейвид Бауи. Сред тях има и множество автопортрети. Например този:

1

"В моментите, когато имах проблеми с креативността по отношение на музиката, често се обръщах към рисуването", споделя Бауи, добавяйки: "По някакъв начин, самият акт на пресъздаване на музикалната структура в картина или рисунка ми помагаше да преодолея препятствията".

2

Гениалният британец можеше да се похвали с 25 студийни албума, 21 роли в киното и множество различни колаборации с други артисти. Към тях обаче можем да прибавим и няколко собствени изложби и арт шоута, които затвърдиха репутацията му на разнообразен и универсален артист от съвсем различно измерение.

3

Сред големите вдъхновения на Дейвид Бауи, що се отнася до изобразителното изкуство, можем да споменем Франк Ауербах, Дейвид Бомберг, Френсис Бейкън и Франсис Пикабия.

4

За любовта на Дейвид Бауи към изкуството само по себе си говори и интервюто, което той дава пред New York Times през 1998 година. Пред американския ежедневник Бауи споделя: "Произведенията на изкуството са единственото нещо, което някога наистина съм искал да притежавам. Те могат да променят начина, по който се чувствам сутрин".

5

Вероятно няма да ви учудим ако ви кажем, че Дейвид Бауи разполагаше и с огромна колекция от произведения на изкуството. Музикантът притежаваше картини на популярни художници като Деймиън Хърст, Питър Хаусън, Уилям Никълсън, Патрик Колфийлд, Дерек Бошиър, Ерих Хекел и много други.

6

Разгледайте и още от произведенията на Дейвид Бауи, с които британецът можеше да се похвали през годините:

7

8

9

10

11

12

13

14

15

VIBES
VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни