През последните няколко години авокадото си намери достойно място в менютата ни, макар че до преди това беше растение, съвсем непознато по нашите земи. Историята му обаче е на повече от 3000 години и неслучайно едно от прозвищата, с които е познато, е "Плодът на боговете".

За полезните свойства на зеленото природно съкровище можем да си говорим много. Освен че е естествен афродизиак, то е богато на голямо количество каротеноиди, има положителен ефект върху сърдечно-съдовата система, богато е на протеини и мазнини и освен в кулинарията, успешно се използва и в козметичната идустрия.

Как обаче можем да го приготвим най-лесно: сами, в домашни условия и по разнообразни начини? Освен това така, че да бъде подходящо едновременно за закуска, обяд и вечеря? Спираме се на любимите препечени филийки или т.нар. тостове.

Следващите няколко идеи, които ви споделяме, дори не бихме нарекли точно рецепти, защото става въпрос за ястия, чието приготвяне познаваме и в което няма нищо сложно. Ще внесем малко яснота само в направата на пастата от авокадо, която е основа на тостовете.

В подходяща купа намачкайте предварително обеленото авокадо с вилица или пасатор. Добавете малко лимонов сок и сол на вкус. Това е всичко - пастата ви вече е готова.

Какво обаче можете да сложите отгоре? Отговорът е: каквото пожелаете. Даваме няколко примера: яйца във всякакъв вид - бъркани, на очи, варени, рохки; сьомга, риба тон, скариди; чери или обикновени домати; сирена по избор и дори ягоди. Изборът зависи от вашите вкусови предпочитания и прави рецептата приложима за всички хранения през деня.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар