Капчица любов или Cardbunny: картичките с характер


Когато избирате подарък, колко внимание отделяте на картичката към него? Спирате се на стандартен модел, на който учтиво някой преди вас е написал "Честит рожден ден", "Честито дипломиране", "Честита рожба" и други или залагате на нещо индивидуално? Дори и да не сте от вторите, има как да минете в техния лагер, стига да попаднете на нещо подходящо. Нещо с характер. Нещо, което е предназначено точно за своя получател, който например обича мотори или е страстен фен на котките. Нещо като Cardbunny.


Попаднах на страницата им преди няколко месеца и буквално се влюбих в дизайните. Картичките на Cardbunny са не просто триизмерни, а носят цяла малка вселена в себе си - тази на техния получател. И всеки техен детайл носи късче живот.

Лина и Биляна са двете приятелки, които поставят основи на изящното начинание. И двете имат усет към красивото, макар че го откриват в коренно различни неща. Последното обаче е най-хубавата част. И двете обожават да правят подаръци, но такива, в които са вложили нещо от себе си, такива с допълнителна капчица любов. Споделят, че картичките сами по себе си са прекрасен начин да покажеш внимание. И съвсем основателно се шегуват, че хората толкова ги харесват, че слоганът им трябва да бъде "Love at first card".

Момичетата решават да правят триизмерни картички, защото дават свободата да бъде създадено всичко, което фантазията може да роди. И допълват, че им е повлияла и носталгията на онези книжки от детството, в които светът оживява, когато ги отвориш.

Оказва се, че всяка картичка, която изработват, си има име и собствена история. Но не могат да посочат само една любима, а аз, разглеждайки отново творенията им, няма как да не разбера мотивите им. Все пак признават, че и двете обожават картичката с карусела, която е може би най-детайлното им произведение - с два реда кончета и прекрасни цветове.

Помолих Лина и Биляна да ми предложат идеи за три специални повода: сватба, бебе и рожден ден. И ето какво ми отговориха те: "Иска ни се хората да избягат от праволинейното мислене по отношение на картичките. Това означава, че когато някой има рожден ден, не е нужно да му подариш картичка с голям надпис "Happy Birthday". Всъщност може да подходиш различно - да помислиш какво обича този човек (да кара колело, например), какво е неговото хоби (например да плава), какво отдавна се кани да направи, но му трябва мъничък тласък (да отиде в Париж, например). Сватбените ни предложения са много любовни, някои дори в бледо розово, имаме и една картичка, която наричаме "Ромео и Жулиета". За бебенца си имаме детска количка и една забавна сцена с щъркел."

Освен че изработват картички по поръчка, момичетата от Cardbunny помагат на клиентите си да изберат най-подходящата такава. Можете да ги откриете както в тяхната фейсбук страница, така и в съвсем новия им сайт. А Лина и Биляна допълват да се оглеждаме за тях на различните софийски базарчета. Преди няколко месеца дебютират на арт базара в рамките на фестивала A to JazZ и със сигурност ще се включват в други подобни инициативи занапред.


Станислава Симидчийска

Станислава е един от основателите на VIBES. Филолог по образование и автор по призвание. Пада си по книги, бяло вино и котки, може и да не са в този ред. Разполага със заразително чувство за хумор, но не ви пожелаваме да попадате под неговия прицел.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни