МУЗИКА

Hayes & Y издадоха първия си дългосвирещ албум

Pinterest LinkedIn Tumblr

Дългоочакваният дебютен албум на групата Hayes & Y е вече факт. “Press.Go.Move.Slow” е първият дългосвирещ албум на бандата и съдържа 10 авторски, изцяло нови песни, върху които Благослав Анастасов (вокали, китара), Радослав Лозански (китара), Ивайло Делев (бас) и Денис Холбек (барабани) работят близо година. Албумът е наличен във всички музикални платформи, като може да бъде закупен на винил, аудио касета и диск. 

Прочети още: Hayes & Y - за музиката, бъдещите планове и допира с британската сцена

„Press.Go.Move.Slow“ се отличава с по-суров звук от синглите на групата през последните години. В него Hayes & Y загатват за нови посоки, в които не се страхуват да поемат. Водещите сингли, които стигнаха до феновете преди официалното издаване на албума, са „Control“ и едноименната „Press. Go. Move. Slow.“, а до края на годината предстои да излезе и трети сингъл . 

Hayes & Y

„От няколко години искахме да направим дългосвирещ албум. Бяхме готови да се захванем с тази задача през 2020, но пандемията ни забави. Албумът като формат ни дава възможност да представим по-завършена визия за това, което сме, да експериментираме и да сме по-смели от всякога. Имахме възможността да изсвирим две от песните на живо и реакцията на публиката беше невероятна, което изключително много ни радва и мотивира“, споделя Благослав Анастасов. 

Музиката от първия дългосвирещ албум на бандата ще има своя дебют на голямата сцена на 3 ноември в Букурещ, където Hayes & Y бяха поканени да изнесат самостоятелен концерт след суперуспешното си участие във фестивала Summer Well 2022, на който свириха десетки световни изпълнители като Arctic Monkeys и Nothing But Thieves. Aлбумът ще бъде отпразнуван и с мащабен концерт на 1 декември в зала 3 на НДК. Събитието ще е най-големият самостоятелен концерт на групата у нас. 

Hayes & Y
Снимка: Мария Байчева

Билети могат да бъдат закупени в мрежата на Ивентим в цялата страна на цени от 30 лв., като поетапно ще бъдат пуснати в продажба и пропуски на цени от 35 лв. и 45 лв.

Концертът на Hayes & Y се осъществява с изключителната подкрепа и спонсорство на Пощенска Банка и Mastercard.


Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар