Благослав Анастасов е фронтмен на една от най-добрите и обичани алтърнатив/инди рок банди на България - Hayes & Y. С тях вече сме ви срещали и преди, като за нас е истинско удоволствие да продължаваме да следим стремглавото им развитие.

В момента момчетата от Hayes & Y се радват на страхотен успех с техния последен сингъл "Always So Simple, Always So Cold". Парчето се радва на масивен успех и зад граница, като то вече влезе в ефира на BBC Manchester и достигна 13-то място в класацията на Spotify UK Viral Top 50, задминавайки новия сингъл на Ноел Галахър от Оаsis.

Днес ще можете да слушате Hayes & Y на живо в Пловдив, след което родната банда ще посети Варна (17.11) и София (18.11), където ще завърши обиколката си из страната в столичния клуб Mixtape 5. И тъй като обичаме Hayes & Y, помолихме Благослав да вземе участие в една от традиционните рубрики на VIBES - "Пет любими парчета на...". Ето кои са пет от любимите песни на Благо, посочени и обяснени от самия него.

Everything Everything - "Night of the Long Knives"

 

"Чух го за първи път вчера и не съм спрял да го слушам. Една от многото банди, тръгнали от Манчестър, които са оставили отпечатък. За мен това им е най-доброто. Има този микс между ново и старо, който е толкова важен. Също така е грууви, но и дарк, което е комбинацията, която аз винаги търся в нещата, които пиша."

Tears For Fears - "Everybody Wants To Rule The World"

 

"Обсебен съм от това парче и от албума, от който е – Songs From The Big Chair. Един от най-силните албуми на 80-те, изключително музикантски, но и страхотно мелодичен. Тотално вдъхновение за всичките ни нови неща."

MGMT - "Little Dark Age"

 

"Едно от най-любимите ми за 2017 година. Тотално в тренда за 80-тарско звучене, със страхотен припев. MGMT са вече легендарна група, макар да е трудно да го проумеем, тъй като са ни съвременници. Според мен са гениални и нямам търпение да чуя още нови неща."

The Beatles - "Golden Slumbers" / "Carry That Weight" / "The End"

 

"Технически 3 песни, но фактически се усещат като една. Това е втората част на медлито в Abbey Road, моят любим техен албум и лебедовата им песен. Няма да е преувеличено да се каже,че съм Бийтълс гийк, обожавам ги. По вечния въпрос Ленън или Макартни моето мнение е в полза на втория и затова и толкова харесвам Golden Slumbers, една класически "Макартни” песен. Наскоро излезе прекрасен кавър на Elbow, но аз си държа на оригинала."

Arcade Fire - "Reflektor"

 

"Любимата ми песен на една от любимите ми групи. За мен "Reflektor" е перфектната песен - това, което ще се стремя да постигна през целия си композиторски живот – перфектният микс между груув и darkness, за който говорих и по-горе. Парчето е като жив организъм и всеки път, когато го слушам, откривам нови и нови неща. Мисля, че е прекрасен завършък на 5-те ми песни."

снимка: George Achov

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Напишете коментар