През последните години у нас започнаха да се появяват все повече малки пивоварни и така се оформи една истинска общност на хората, които харесват крафт бира. Тенденцията съществува вече повече от две десетилетия в Западна Европа и Съединените щати, където занаятчийското пивоварство е на особена почит, а ето че и в България се говори все по-често за това приятно явление.

Първата по рода си дегустация на крафт бира у нас ще се проведе на 15 декември 2016 година от 12:00 до 20:00 часа в Софарма Бизнес Тауърс в София, а организатор на събитието са нашите приятели от DiVino. На едно място за пръв път се събират микропивовари от България и вносители на крафт бири, за да представят продуктите си пред най-запалените ценители.

По време на Craft Beer Taste ще разберете любопитни детайли за сервирането и консумацията на крафт бирите, ще научите защо няма сезони за крафт бирата и какви са разликите в стиловете и произхода на крафт бирите от България и света.

За да представят занаятчийските си продукти, в събитието ще участват най-добрите български микропивовари и вносители на крафт бири у нас: 100Beers, Айляк, Артизан, Beers.bg, Brewforia, Пивоварна Blek Pine, Бял Щърк, Пивоварна Веритас, Пивоварна Диво Пиво, EVOE, Жива бира Jagerhof, Крафт пивоварна Ромбус.

Вход: дегустацията е с вход 12 лв., срещу които получавате 10 талона. Ще можете да закупувате допълнителни талони за дегустация на касата на събитието.

Билети може да закупите онлайн тук.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар