Абонатите на стрийминг платформата Netflix определено са свикнали да ги "заливат" с ново съдържание. В някои случаи оставаме разочаровани от продукциите, но в други сме впечатлени. Такъв бе случаят с китайската драма Hellbound, която изгледахме на един дъх.

Сега хората говорят за Chosen - датски sci-fi сериал на Netflix, който вече може да се похвали със завидна популярност. Ако скоро не сте гледали нещо ново със скандинавски привкус, може би сега е точният момент да го сторите. Международните продукции на стрийминг платформата стават все по-популярни, а успехът на Squid Game също е доказателство за това.

За какво става дума в Chosen?

В основата на сюжетната линия в Chosen е метеорит, който преди 17 години се стоварва в района на малкия датски град Миделбо. В днешно време историята проследява младата Ема, която започва работа в музей, построен на мястото на падналия метеорит. Постепенно обаче Ема ще разбере, че нещата изобщо не са такива, каквито изглеждат.

 

Младото момиче научава, че цялата история около метеорита, чрез който малкият датски град добива популярност в цялата страна, всъщност е лъжа. Истината е далеч по-невероятна и неочаквана, отколкото някой може би е предполагал. Дали наистина това е бил метеорит или нещо далеч по-могъщо? Сега Ема трябва да реши какво да предприеме, защото е напълно възможно тя да остане сама в търсене на истината.

Създатели на Chosen са Яник Тай Мосхолт, Каспар Мунк и Кристиан Поталиво, докато в ролята на Ема виждаме талантливата млада актриса Малаика Мосендане. Участват още Андреа Хеик Гадеберг, Андреас Дитмер, Алберт Рудбек Линхард, Андерс Хейнриксен и други. Първи сезон на шоуто се развива в рамките на шест серии.

Какво друго sci-fi мога да гледам в Netflix?

Не толкова отдавна писахме за Another Life, който приключи след края на финалния втори сезон. Страхотни емоции можете да усетите и с отличния Dark, а Raising Dion е друго свежо предложение, очакващо ви в каталога на стрийминг платформата.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар