Отразяването на подобни новини ни прави изключително щастливи, особено когато се отнася до появата на нови български гейм студия, готови да ни зарадват с родна продукция в света на интерактивното забавление.

Тяхното име е Kyodai, а проектът им носи името Project Elea. Според собствените им думи, Project Elea представлява интерактивно "storytelling" приключение, инспирирано от работата на големите класици на научната фантастика от 20-и век - Станислав Лем, Артър Кларк, Франк Хърбърт и други. А сега до нас достига и първи тийзър на играта, която на този етап ще бъде достъпна единствено за PC. От Kyodai обаче уточняват, за радост на конзолните геймъри, те с удоволствие биха представили проекта и на платформи като PlayStation, Xbox и Nintendo, стига да се открие подобна възможност. Стискаме палци.

"Заедно с други теми, историята на Project Elea ще разгледа човешкото съществуване и идентичност в контекста на междузвездното пътуване и възхода на всезнаещия изкуствен интелект", разказват ни още от Kyodai.

Project Elea използва мощния Unreal Engine 4, като друга страхотна новина е, че ще можем да й се насладим и във VR режим. Kyodai обещават, че в Project Elea ще можем да взаимодействаме с почти всичко от средата на играта, като ни очакват също така и решаването на логически пъзели, през които ще трябва да преминем, за да прогресираме в историята.

Българското студио Kyodai е основано в края на 2015 година от Ивайло Коралски и Тодор Тодоров. "Kyodai" е японската дума за "братя", като това е "мотото, което обединява екипа", поясняват ни момчетата. Ивайло Коралски е гейм журналист с дългогодишна практика (включително и във VIBES, б.р.), като името му е отлично познато из българските гейм среди. Той е и съосновател на първата българска мултиплатформа NeoGamer.

Историята на Тодор Тодоров също е интригуваща. Тодор се занимава усилено с архитектура и интериорен дизайн, преди да смени попрището си и да се впусне в преследване на детската си мечта - разработването на видео игри. Преди да вземе участие в основаването на Kyodai, Тодор работи над заглавия от ранга на Assassin's Creed IV: Black Flag и Assassin's Creed Rogue.

Очаквайте скоро във VIBES повече за Kyodai и Project Elea.

Автор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

1 коментар

  1. Бате ви Сандо Отговор

    Направете rpg игра в стил the witcher или skyrim, на старобългарска тематика от първата българска държава, в която да се популяризира българската митология и фолклор. Нещо подобно има потенциал да бъде голям успех на пазара, тъй като би било оригинално интересно за световния пазар. Мани ги тия космически бози. Станаха много еднообразни

Напишете коментар