Българският гейм проект Project Elea с първи тийзър (ВИДЕО)


Отразяването на подобни новини ни прави изключително щастливи, особено когато се отнася до появата на нови български гейм студия, готови да ни зарадват с родна продукция в света на интерактивното забавление.

Тяхното име е Kyodai, а проектът им носи името Project Elea. Според собствените им думи, Project Elea представлява интерактивно "storytelling" приключение, инспирирано от работата на големите класици на научната фантастика от 20-и век - Станислав Лем, Артър Кларк, Франк Хърбърт и други. А сега до нас достига и първи тийзър на играта, която на този етап ще бъде достъпна единствено за PC. От Kyodai обаче уточняват, за радост на конзолните геймъри, те с удоволствие биха представили проекта и на платформи като PlayStation, Xbox и Nintendo, стига да се открие подобна възможност. Стискаме палци.

"Заедно с други теми, историята на Project Elea ще разгледа човешкото съществуване и идентичност в контекста на междузвездното пътуване и възхода на всезнаещия изкуствен интелект", разказват ни още от Kyodai.

Project Elea използва мощния Unreal Engine 4, като друга страхотна новина е, че ще можем да й се насладим и във VR режим. Kyodai обещават, че в Project Elea ще можем да взаимодействаме с почти всичко от средата на играта, като ни очакват също така и решаването на логически пъзели, през които ще трябва да преминем, за да прогресираме в историята.

Българското студио Kyodai е основано в края на 2015 година от Ивайло Коралски и Тодор Тодоров. "Kyodai" е японската дума за "братя", като това е "мотото, което обединява екипа", поясняват ни момчетата. Ивайло Коралски е гейм журналист с дългогодишна практика (включително и във VIBES, б.р.), като името му е отлично познато из българските гейм среди. Той е и съосновател на първата българска мултиплатформа NeoGamer.

Историята на Тодор Тодоров също е интригуваща. Тодор се занимава усилено с архитектура и интериорен дизайн, преди да смени попрището си и да се впусне в преследване на детската си мечта - разработването на видео игри. Преди да вземе участие в основаването на Kyodai, Тодор работи над заглавия от ранга на Assassin's Creed IV: Black Flag и Assassin's Creed Rogue.

Очаквайте скоро във VIBES повече за Kyodai и Project Elea.

Константин Симидчийски
Константин Симидчийски

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

1 Коментар
  1. Направете rpg игра в стил the witcher или skyrim, на старобългарска тематика от първата българска държава, в която да се популяризира българската митология и фолклор. Нещо подобно има потенциал да бъде голям успех на пазара, тъй като би било оригинално интересно за световния пазар. Мани ги тия космически бози. Станаха много еднообразни

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни