Толкова реалистични, че чак ще искате да ги докоснете


Изкуството на Дейвид Джон Касан ни впечатли истински, защото нивото на живот и реализъм в портретите му осезаемо надскача границите на обичайните ни възприятия.

Още по-впечатляващо е, че Джон Касан изобразява своите човешки портрети върху стени, които ще искате да докоснете, за да се уверите, че хората отсреща действително не са истински. Макар и да изглеждат точно такива.


Посоката на реализъм на талантливия Дейвид Джон Касан е силно вдъхновена от движението на Ашканската школа на американските реалисти.

Самият Джон Касан споделя, че имената на най-големите му кумири варират. Могат да бъдат споменнати обаче Робърт Хенри и Джон Слоун.

realisticwalldrawings_07

А колкото до конкретна техника или стил, Джон Касан посочва като свои вдъхновения Антонио Лопес Гарсия, Марк Ротко, Франц Кине и Клифорд Стил.

realisticwalldrawings_05

Крайният резултат от работата на Джон Касан е действително впечатляващ. Можете ли наистина да кажете, че това са картини, а не реални фотографии?

realisticwalldrawings_11

Детайлите са просто зашеметяващи.

realisticwalldrawings_06

Константин Симидчийски

Главен редактор

Константин е един от основателите на VIBES. Следвал е журналистика в Софийския университет. Харесва качествената и вдъхновяваща музика, доброто кино, литературата, гейминга и котките. Ако искате да ви заобича завинаги, направете му палачинки в неделя сутрин и ги поднесете с чаша хубаво кафе.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни