Изкуството на Дейвид Джон Касан ни впечатли истински, защото нивото на живот и реализъм в портретите му осезаемо надскача границите на обичайните ни възприятия. Поради това просто нямаше как да не ви го споделим. Рядко сме виждали толкова реалистични рисунки.

Още по-впечатляващо е, че Джон Касан изобразява своите човешки портрети върху стени, които ще искате да докоснете, за да се уверите, че хората отсреща действително не са истински. Макар и да изглеждат точно такива. Вероятно в много случаи лесно ще се объркате, преди да научите истината.

Посоката на реализъм на талантливия Дейвид Джон Касан е силно вдъхновена от движението на Ашканската школа на американските реалисти. Ние доскоро не бяхме чували за нея, но се уверихме, че работата на тези артисти е действително изключително впечатляваща.

Самият Джон Касан споделя, че имената на най-големите му кумири варират. Могат да бъдат споменнати обаче Робърт Хенри и Джон Слоун.

realisticwalldrawings_07

А колкото до конкретна техника или стил, Джон Касан посочва като свои вдъхновения Антонио Лопес Гарсия, Марк Ротко, Франц Кине и Клифорд Стил.

realisticwalldrawings_05

Крайният резултат от работата на Джон Касан е действително впечатляващ. Можете ли наистина да кажете, че това са картини, а не реални фотографии?

realisticwalldrawings_11

Детайлите са просто зашеметяващи и удивително реалистични. Със сигурност да се постигне нещо подобно се изисква много, ама наистина много талант, труд, техника и усилия.

realisticwalldrawings_06

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар