Популярната игра на Nintendo Legend of Zelda: Breath of the Wild има продължение. Да, можете да изпаднете в истерия!

В едночасовия преглед на предстоящите игри на конференцията за видео игри E3 в Лос Анджелис във вторник, Nintendo остави най-голямата изненада за последно. Показаха за секунди  трейлър за новата игра на Zelda, казвайки, че "сега е в процес на разработка". Не посочиха обаче кога ще бъде пусната играта.

Трейлърът също не разкри много. В него имаше зелен огън, тъмно осветено езеро и изненаданите лица на героите. Но фактът, че Nintendo работи върху продължение на една от най-популярните си игри, трябва да бъде достатъчен, за да даде на феновете нещо, за което да се развълнуват.

 

Първата игра за Zelda за Switch беше огромен хит. Nintendo продават почти 13 милиона копия по целия свят на The Legend of Zelda: Breath of the Wild, поставяйки я на четвърто място за продажбите на Switch игри, близо до Mario Kart 8 Deluxe, Super Mario Odyssey и Super Smash Bros. Ultimate.

В тази сложна и също толкова разкошна игра, играчите готвят храни за допълнителен boost на уменията и издръжливостта си, и решават пъзели за отключване на така наречените shrine-ове. Земята е пълна с животни, чудовища и машини. Играчите трябва да ги завладеят, за да спасят кралството.

Switch стартира с най-голямата вълна от продажби някога. Nintendo продава близо 35 милиона от конзолите, откакто е дебютирала през 2017. Продажбите за системата обаче спадат през 2019 година.

 

По време на представянето на E3 във вторник, Nintendo също показаха други нови игри, които се надяват да убедят нови играчи да си купят конзолата. Акцентите включваха Luigi Mansion 3, две нови игри за Pokemon и ново Smash Bros заглавие. Nintendo също обявиха, че The Witcher 3: Wild Hun" - видео игра от 2015 г., която беше чудесен търговски успех за други платформи, ще дойде в голямото семейство на системата. Стрийминг платформата Netflix също прави шоу, базирано на The Witcher - поредицата от фентъзи книги, на която се базира играта.

Но продължението на Zelda може бързо да се превърне в най-очакваната нова игра на Nintendo и да помогне на компанията да възстанови новите си продажби на конзоли.

Автор

По призвание: създател на полезно и креативно съдържание. По образование: културолог. По душа: любящ кучкар. Обичам хубавите дебели книги, ароматните крафт бири, някоя и друга нова игра.

Напишете коментар