Съвсем скоро ще можем да се насладим на нова игра от вселената на Mortal Kombat, като заглавието ще носи името Mortal Kombat 1. Последната засега игра от поредицата се казва Mortal Kombat 11, но тази номерация приключва, тъй като сега няма да видим №12, напротив.

Но какво символизира тази единица, заложена в името на новата игра? Доста фенове си зададоха този въпрос, тъй като със сигурност има определен подтекст в случая.

По темата говори един от шефовете на студиото NetherRealm Ед Бун, който внесе повече информация в разговор с феновете в Kommunity Chat. Той разкри, че Mortal Kombat 1 се казва така, защото играта символизира началото на една изцяло нова вселена в историята на франчайза.

Той допълни, че както можем да се досетим, предстоящата игра не е продължение на засега последната Mortal Kombat 11 и игрите няма да бъдат свързани.

Прочети тук: Да разбиеш гаджето си на Mortal Kombat

"Персонажите имат съвсем различни роли в тази нова времева линия. Искахме да натъртим на това и със заглавието", сподели Ед Бун.

Бун добавя: "Така че, това е Mortal Kombat 1 - едно изцяло ново начало. Ще видите тези герои представени наново и в нови роли, с нови взаимоотношения един с друг, и това е основната причина играта да носи това име".

Предстоящото заглавие ще ни пренесе в една нова MK вселена, създадена от "Огнения Бог".

Очаква се играта да бъде на пазара на 19 септември 2023 година, като тя ще излезе на най-популярните гейминг платформи - PC, PlayStation, Xbox и Nintendo Switch.

Ние сме на мнение, че подобно обновяване на поредицата може да има и позитивен резултат. Последните две игри, малко или много, наподобяваха една-друга, поради което нещо свежо на хоризонта може да се приеме и добре от феновете. Разбира се, всичко зависи от изпълнението и доколко разработчиците са се справили със задачата си. А както се казва, за това ще трябва да почакаме, за да разберем.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар