HBO ще ни предложи съвсем скоро нова качествена продукция, която ще ни върне на територията на САЩ в годините на Втората световна война. Бъдещият минисериал "Заговорът срещу Америка" ( The Plot Against America) е американска драма, дело на Дейвид Саймън и Ед Бърнс, които познаваме от сериалите "Наркомрежа" и "Поколение на убийци". Историята е адаптация на романа на Филип Рот със същото име от 2004 година.

Действието се развива в алтернативна версия на историята на Съединените американски щати, в която страната се обръща към фашизма по време на Втората световна война. Сюжетът проследява живота на еврейското семейство Ливайн от Ню Джърси по време на кандидат-президентската кампания на пилота от войната, открит ксенофоб и популист Чарлс Линдбърг.

В продукцията е спазена линията на романа на Рот. Също както в книгата е спазен сюжетът, проследяващ историята на Херман Ливайн (Морган Спектър). Първоначално той е уверен, че американския народ няма да се подведе по Линдбърг, но бързо променя мнението си, откривайки, че антивоенните призиви на политика са за сметка на еврейския народ. Въпреки открития си антисемитизъм, Линдбърг е избран за държавен глава. Следват затворени граници, свастики, отказ на хотел да настани еврейско семейство и превърналите се в реалност кошмари за Америка на Адолф Хитлер, пише "Индиуайър".

Заговорът срещу Америка
"Заговорът срещу Америка"

За да ни потопят в историята на семейство Ливайн в минисериала взимат участие актьори Зоуи Казан, Морган Спектър, Уинона Райдър, Джон Туртуро, a Бен Коул е в ролята на Линдбърг. Младият поет Филип Ливайн, по-късно носител на "Пулицър", е въплътен от 10-годишния Ажи Робъртсън.

Снимките на сериала са се осъществили на различни места в Америка - едни много познати на всички нас от цялата американска продукция, която сме изгледали и преживели, а други може би ще видим за първи път. В сериала ще видим места като Джърси Сити, квартала Грийнвил, любимият и мечтан от всички нас Ню Йорк, Вашингтон, както и снимки от Балтимор от палубата на кораба от Втората световна война SS John W. Brown, който е акостиран на пристанището в Кантон.

Заговорът срещу Америка
"Заговорът срещу Америка"

В края на януари тази година HBO ни представи за първи път тийзър на "Заговорът срещу Америка", който ни развълнува повече от очакваното. Сериалът ще стартира на 16 март 2020 година, а ние ще имаме възможността да проследим преплитането на световната история от времето на Втората световна война и историята на еврейското семейство Ливайн. Очакваме го с нетърпение.

Автор

Виктория, на 20 години. Студент по Журналистика в Софийски университет. Обичам да търся, разпитвам, намирам...понякога намирам себе си. Добра душа с големи мечти и вяра в страхотния живот, който тепърва предстои.

Напишете коментар