За Карло Анчелоти: "Тихият лидер"


Предговор

Дали някога съм си представял как ставам лидер в мултимилионна глобална индустрия, докато растях като младо момче в една ферма, която се намира в Северна Италия? Разбира се, че не. Всичко, което исках, беше да играя футбол.
Сега, когато погледна назад, мога да видя, че бяхме бедни, но щастливи. Моето семейство положи основите на много от уроците, за които ще прочетете в течение на следващите редове. Неща като уважение и лоялност, как да цениш парите и здравата работа, значението на семейството. Всички тези семена бяха посети още отрано в мен. Те израснаха и разцъфтяха, докато получавах привилегията да започна кариера първо като професионален футболист, а след това като мениджър.

"Тихият лидер" е сборник от разсъждения, събрани по време на моя допир с футбола. Книгата е съчетание от мисли и философии върху това какво е необходимо, за да бъдеш лидер в моята професия. В допълнение на това тези уроци могат да бъдат пренесени и в други професии, защото имат общи точки. Водачът е водач, без значение дали става въпрос за футбол, или за бизнес. Винаги съм вярвал във внасянето на познание от други области. Самият аз пренесох моите собствени знания в Париж, в Лондон, в Мадрид, а сега и в Мюнхен. Никога не трябва да спираме да се учим.

Карло


Футболният свят не е приказка, а една съвършена бизнес машина. Легендите за славни победи, непобедими тимове и гениални футболисти са базирани на магическото привличане на най-популярния спорт. Всъщност нещата са много по-прости, както би казал един от най-титулуваните треньори на планетата - Карло Анчелоти.

Неговата книга „Тихият лидер” не е биография. Тя не е типичното похвално слово на успелия човек, драматично описание на върхове и падения, или поредица от забавни случки, в които героите са най-скъпоплатените футболисти на планетата. Тези неща са само нюанси, а идеята на книгата е много по-мащабна.
Какво е най-доброто гориво за задвижването на съвременната бизнес машина?
Какъв трябва да бъде шефът на една успешна фирма и как да извлече максимума от своите служители?

Има ли успешен модел, който да се прилага в съвременния корпоративен свят?
Всички тези въпроси са без категоричен отговор, но Карло Анчелоти разкрива своя подход, донесъл му невероятни успехи в най-конкурентните първенства в света.

Италианският специалист доказва с практически примери как може да се контролира съблекалня, която е пълна с разнородни характери и звезди с огромно его. Историите и примерите са разказани лично от неговите подчинени и шефове. Роналдо, Малдини, Ибрахимович, Неста, Бекъм... всички те са благодарни за срещата с Карло Анчелоти, а разказите им за преживелиците с треньора допълват по прекрасен начин идеите на "Тихият лидер".

VIBES

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни