Ревю: "X-Мен: Тъмния феникс"


X-Men са екип от супергерои, които се появяват в американски комикси, публикувани от Marvel Comics. Създаден от художника/съавтор Джак Кърби и писателя Стан Лий, героите са включени за първи път в X-Men #1 (септември 1963 г.) и формират един от най-разпознаваемите и успешни франчайзи на Marvel Comics, които изгряват в многобройни книги, телевизионни предавания, филми и видео игри.

Повечето от X-Men са мутанти, подвид на хората, които са родени със свръхчовешки способности, активирани от "X-Gene". X-Men се борят за мир и равенство между нормалните хора и мутанти в свят, където антимутантният фанатизъм е ожесточен и широко разпространен.

"Тъмния феникс" (известен още като X-Men: Dark Phoenix) е американски филм за супергерои от 2019 г., базиран на героите на Marvel Comics X-Men, продуцирани от 20th Century Fox и разпространявани от Walt Disney Studios Motion Pictures. Това е дванадесетата част от филмовата серия X-Men, директно продължение на "X-Men: Апокалипсис" (2016) и седмата и последна част от основната серия X-Men. Филмът е написан и режисиран от Саймън Кинберг и е с участието на Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендер, Дженифър Лорънс, Никълъс Холт, Софи Търнър, Tye Шеридан, Александра Шип, и Джесика Частейн. В "Тъмния феникс", X-Men трябва да се изправят пред пълната сила на Феникса, след като една мисия в Космоса се обърква.

Филмът следва типичната за филм за супергерои последователност на събитията, а именно започва с трагична история, която буди силите на главния герой. Филмът продължава до кулминацията с голяма битка между лошите и добрите, и краят е обикновено красив и всички са щастливи със сълзи на очи.

Тук обаче краят беше сладък и също толкова горчив. Няма да има спойлери, обещавам.

 

Играта на Софи Търнър в ролята на Джийн Грийн или така наречения Феникс не беше едно от най-добрите неща, които съм гледала, но както винаги изпълнението на Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендър и красивата Дженифър Лорънс като Професор X, Магнито и Мистик беше страхотно, макар и малко в сенките на филма, сякаш развитието на образите им е приключило в предишните филми и сега изпълняват ролята на декор.

Емоционалността и съобщението към зрителите, които могат да се извадят от "Тъмния феникс са... недостатъчни. Филмът беше кълбо от решения, които връхлитат героинята на Софи Търнър и сякаш и тя самата не е сигурна от коя страна застава, и как да се позиционират разума и сърцето й. Не успях да й симпатизирам, не ме докосна, не ме накара да вляза в положението й.

Ако трябва да обобщя едно послание, то би било, че не трябва да подтискаме емоциите си и да държим лошото от миналото толкова близко до сърцето си, че да почне да изгаря и хубавите неща, които притежаваме и за които би следвало да сме благодарни.

Оценката на филма от IMDb е 5.9/10, а моята оценка не се различава особено много от нея.

Нели Гуцалска
Нели Гуцалска

По призвание: създател на полезно и креативно съдържание. По образование: културолог. По душа: любящ кучкар. Обичам хубавите дебели книги, ароматните крафт бири, някоя и друга нова игра.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни