Новите сериали на Marvel: Какво да очакваме?

2020 е тежка година както за кино, така и за ТВ индустрията. При нормални обстоятелства, през този месец щяхме да гледаме първия MCU сериал, който е пряко свързан с филмовата вселена. Уви, ще почакаме още. Говорейки за бъдещите сериали, които ще бъдат част от платформата на Disney+, ще хвърлим бърз поглед към това, което ни очаква.


Marvel

СПОЙЛЕРИ: За петимата, които все още не са гледали Avengers: Endgame…

The Falcon And The Winter Soldier

Съдейки по заглавието, става ясно кои ще бъдат и главните действащи лица, а именно Сам Уилсън (The Falcon) и Бъки Барнс, все още известен сред широката публика като The Winter Soldier. Това обаче не е единственото познато лице, което ще видим. Baron Zemo (злодеят от Captain America: Civil War) ще пресъздаде ролята си от лентата през 2016 и ще сложи запомнящата се от комиксите лилава маска. Генерал Рос, познат от The Incredible Hulk, Captain America: Civil War и Avengers: Infinity War, също ще има важна роля. Ще видим как правителството приема "новия" Капитан и дали наистина Сам Уилсън ще бъде Капитан Америка в крайна сметка? В това уравнение ще се намеси и актьорът Уайът Ръсел, който ще влезе в ролята на John Walker/US Agent. Ще се наложи най-добрите приятели на Стив Роджърс да спечелят взаимно доверието един на друг и да работят в екип, защото отвсякъде дебне заплаха.

Първоначално трябваше да гледаме The Falcon And The Winter Soldier през август, но поради динамичната обстановка с COVID-19, към момента се очаква да гледаме сериала наесен. Все още няма определена дата.

The Falcon and the Winter Soldier

WandaVision

Може би един от най-чаканите сериали за Marvel феновете е именно WandaVision, тъй като събитията от сериала ще ни отведат директно в Doctor Strange in the Multiverse of Madness през 2022. Да, ще видим Доктор Стрейндж и Уанда Максимоф рамо до рамо, но какво можем да очакваме от предстоящия сериал? Първите няколко епизода ще наподобяват класическите ситкоми, които сме виждали от 50-те, 60-те, 70-те, 80-те и 90-те. Това ще е нещо напълно различно от нещата, които сме виждали от Marvel Studios. Споменахме ли, че Vision ще бъде част от продукцията? Но как? Въпрос, на който бихме искали да ви отговорим на база знанията ни от комиксите, но от друга страна не искаме да разваляме удоволствието на никого. Втората половина на сериала ще бъде заредена с екшън и магия. Съветът ни, ако искате да сте максимално подготвени за Doctor Strange in the Multiverse of Madness, е да гледате този сериал на всяка цена.

Към момента се надяваме да гледаме WandaVision този декември.

Loki

Да, нямаше как да минем без един от най-запомнящите се персонажи в Marvel вселената, а именно - Локи. Технически, Танос прекърши врата на Локи в Avengers: Infinity War, тоест е мъртъв, но не съвсем…Помните ли, когато Локи изчезна безследно заедно с любимия си Тесеракт (Space Stone) в Avengers: Endgame? Това е същият онзи Локи, който гледахме в Avengers (2012) и който все още е повече злодей, отколкото добър брат. Точно този Локи ще проследим в сериала именно от момента, в който изчезна. Към момента е ясно, че той ще пътува през различни времеви периоди в историята и по наша скромна преценка, ще прави, това, в което е най-добър…ще сее хаос. В последствие ще бъде преследван от TVA – Time Variance Authority (институция, която в комиксите предпазва времевата линия). Слуховете твърдят, че ще видим и други версии на Локи, които допълнително ще усложнят случващото и че може да видим един дълго чакан злодей, чийто интереси са свързани именно с пътуване във времето. Сещате ли си? Читателите на Marvel комикси със сигурност знаят за кого говорим.

Очакваме Loki през пролетта догодина.

Loki

WHAT IF…?

WHAT IF…? ще се състои от кратки анимирани епизоди, които ще ни представят MCU вселената в друга светлина, а именно - какво би се случило ако…? Част от нещата, които ще видим, е как Peggy Carter е инжектирана със супер серума и става Captain Carter, Как T’Challa е Star-Lord, Captain America е зомби и още много неща, повечето от които са реални истории от комиксите. Актьорите, които играят въпросните роли във филмите, ще озвучават персонажите в анимацията. Ще има епизод за всеки един от 23-те филма излезли до момента, в които събитията се развиват по различен начин. Разказвач на историите ще бъде Jeffrey Wright, който от своя страна ще влезе в образа на комиксовият персонаж The Watcher.

Очакваме „WHAT IF…?” през лятото на 2021.

Hawkeye

Сериалът ще ни покаже още от персоната на Клинт Бартън като Ronin, която видяхме в Avengers: Endgame, но също така ще ни покаже какво е бъдещето на Hawkeye. Ще видим как Клинт обучава следващия човек, носещ кодовото име Hawkeye, а именно - Кейт Бишъп. Към момента се носят слухове, че Хейли Стайнфелд (Бъмбълби) ще влезе в ролята. Възможно е да видим как Клинт Бартън губи слуха си - нещо, което е известно за читателите на комиксите.

Очакваме Hawkeye през 2022.

Hawkeye

Ms. Marvel

Както подсказва заглавието, Ms. Marvel има общо с Captain Marvel и това е, че е най-голямата й фенка, което обяснява и прякора й. Шестнадесетгодишната Камала Кхан е първият мюсюлмански персонаж на Marvel, която след облъчване от субстанция отключва супер-гена в себе си придобива сили, включващи свръх сила и еластичност. Все още не е ясно коя актриса ще влезе в ролята на героинята. Слуховете гласят, че ще видим Ms. Marvel за първи път в Captain Marvel 2 през 2022, веднага след което, ще я видим и в соло сериалът й.

Очакваме Ms. Marvel през 2022.

Ms. Marvel

Moon Knight

Moon Knight е един от най-интересните персонажи на Marvel, за когото хардкор феновете чакат отдавна. Навярно не е познат за широката аудитория, но ако Marvel имаха някой като Batman със супер-сили, това щеше да бъде той… поне визуално. Историята на Марк Спектър е злополучна и впоследствие свръхестественото се намесва, за да се изгради една изцяло нова персона. Той раздава правосъдие, както прецени за правилно, а не както трябва. Той е правосъдието в чистата му форма, под въздействието на емоции… лоша комбинация. Няма да издаваме повече, защото искаме да останете изненадани от предстоящото. Към момента не е ясно кой ще влезе в ролята на мистериозния персонаж.

Очакваме Moon Knight през 2022.

She-Hulk

Jennifer Walters е адвокатка и братовчедка на Bruce Banner (Hulk). След претърпян инцидент е нужно преливане на кръв, такава каквато има кой? Bruce Banner. Лека полека ви става ясно какъв ще бъде страничният ефект… Също като братовчед си, тя ще придобие свръх сила и ще стане зелена, но за сметка на това доста по-атрактивна, за разлика от огромният и разярен Hulk от комиксите. Слуховете твърдят, че Mark Ruffalo ще има роля в сериала (и е логично да има). Все още не е обявена актрисата, която ще влезе в ролята на Jennifer Walters.

Очакваме She-Hulk през 2022.

She-Hulk

Това не са единствените сериали, които ще видим от Marvel и Disney+, но е първата голяма хапка, която ще получим и единствените потвърдени със сигурност към момента. Сезоните ще съдържат от 6-10 епизода, които ще бъдат с качеството на кино лентите на Marvel, a ако сте гледали The Mandalorian, то знаете какво да очаквате – качество.

Вселената на Marvel тепърва ще се разшири значително и оттук нататък, ако сте истински фенове, не трябва да пропускате нито един от сериалите, тъй като ще бъдат свързани с филмите.

За да бъде максимално ясно, ето какво очакваме в идните години…

Marvel

Мирослав Кюранов

В търсене на по-добрата реалност между света, в който живеем и седмото изкуство. Повече от запален комиксов и специално MARVEL фен, но винаги обективен и изразяващ личното си мнение за каквото и да е. Приятната компания, с която може да обсъжда спокойно всевъзможни теми, било то филмови или не се цени високо.

Коментари

коментари

Все още няма коментари

Остави отговор

Вашия имейл адрес няма да бъде показван.

Може да използвате следните HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

За нас

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

VIBES е вашият източник на информация с качествено съдържание, интервюта, които имат значение и истории, които докосват.

VIBES е модерната лайфстайл платформа.

Следвай ни