Да поговорим за традиции. За чисти храни и напитки, произведени по стари български рецепти. Да поговорим за вино и храна или едно събитие, което в ароматен и вкусен синхрон обединява и двете.

WiFo си поставя за цел да срещне на едно място хора, които имат задълбочени познания и страст към виното (Wi/ne) и храната (Fo/od). А техните вдъхновяващи истории ще бъдат представени пред широка публика.

WiFo 2016 е посветено на занаятчийските храни, на крафт бирите, на микро винарството – на онези продукти, които задават високите стандарти за качество, вкус и природосъобразно производство.

Десислава Димитрова, координатор на Slow Food в България и един от лекторите на WiFo 2016, разказва, че занаятчийските храни и напитки "са хапка мъдрост, достигнала до нас от предците ни. Те разказват истории, носят вкуса на мястото, от където произхождат."

WiFo 2016 ще бъде разделено на две основни части: 10 тематични презентации в зала и базар-изложение на фермерски продукти, вино и крафт бири.

Поканени са лектори с лично отношение и страст по избраната тема, хора, които да разкажат техните истории - искрени и предизвикващи размисъл и дискусии.

Освен по теми като антииндустриалните храни, крафт бирите, занаятчийския сладолед и българския черен хайвер, ще се говори и за фотографията на храна, езика на виното, ресторантите за "бавно хранене" и старите сортове растения.

В базара-изложение на фермерски продукти участват малки производители на чисти занаятчийски храни, за чиято преработка са използвани специфични знания и умения. Някои от тези продукти са част от съкровищницата на българските вкусове, описана и пазена от Slow Food.

Предвидени са дегустации и продажба на вино от винопроизводителите, обединени в Асоциацията на независимите лозаро-винари, както и на разнообразни крафт бири – български и вносни.

Организатори на WiFo са Гурме Пъблишинг,  чийто екип е лидер в областта на българската винена и кулинарна журналистика повече от 15 години, и Десислава Бошнакова, модератор на WiFo - човек с вдъхновяващ опит в света на ПР-а и организатор на ТЕД за България. Като съорганизатор във винената част на събитието е Асоциацията на независимите лозаро-винари.

WiFo ще се състои на 1 октомври, 2016 година. Подробностите около часа и мястото на провеждане предстоят.

  • Достъпът до базара-изложение на фермерски храни е свободен.
  • Цената за участие в конферентната част е 30 лева. За отстъпки и други подробности, посетете този сайт или сайта на изложението.

Автор

Пулсът на VIBES бие в ритъма на всички млади хора с вкус към музиката, киното, модата, литературата, изкуството, гейминга, технологиите и всичко останало, което е важно и има значение, за да се радвате на един по-вълнуващ живот.

Напишете коментар